71    1    0  

Oppgradere lite bad, male panel og belegg?

 1     0
Hei.

Jeg ønsker å pusse opp et bad fra 1968. Det er våtromsbelegg på gulv (hardt) og våtromspanel på vegger. Planen er jo å totalrenovere badet om 3-4 år - men frem til da vil jeg gjerne at det ser litt mer innnbydende ut enn hva det gjør i dag. Har forstått det slik at å male ikke vil være noe problem, så lenge man gjør ordentlig rent først og tester på mindre synlige områder at malingen sitter.

Er det noen som har vært gjennom denne prosessen før og kan anbefale meg fremgangsmåte og produkter for best mulig resultat? Våtromspanelet har "ruter", dvs ikke slette vegger.

I tillegg er badet lite, hvit servant og dusjkabinett, hvitt standard toalett. Hva slags fargekombinasjoner blir bra med maling og for at badet ikke skal virke mindre enn det allerede er? Om noen har bilder fra eget prosjekt vil jeg gjerne se Smile

Tenkte også å bytte ut kranen men ikke selve servanten, er dette noe jeg kan gjøre selv eller må jeg ha rørlegger for det?

Takker for all hjelp, hilsen meget uerfaren som ønsker seg et litt penere bad.

TSt
   #1
 4 816     0
Rør avhenger litt av hvilken type du har. Er det overganger til standard dimensjon evt montert armaturslanger fra før (byttet en gang tidligere) er det enkelt. Er det derimot odde dimensjoner fra 1968 så kan det være litt mere spennende. I et hus fra 1966 var det ikke mulig å finne kompatible deler i fjor. Må ha vært et system som kom på den tiden og som ikke slo ann. Ville vaske og tørke veldig godt og så matte litt med veldig fint papir. Grunning først og så toppstrøk. Ville ikke forsøkt å kvitte meg med flismønsteret. En eller annen lys farge, fransk grå eller en ren lys grå farge.