(trådstarter)
   #91
 155     Bekkestua     0
Da er påsken over og den ble brukt flittig. Jobbet hardt for å få et rom klart og jeg fikk svært god hjelp av svigerfar. Stor takk til Knut!
Rommet var 95% ferdig revet når vi tok ut kjøkkenet og skulle bygge bad. Mot ytterveggen var det alt rettet opp og vindsperre lagt, men manglet trefiberisolasjon.
MEN murpuss måtte slås av, deler av gulv rives og så rette opp gulvet. Var ca 50 mm forskjeller i gulvet. Og det samme i taket.
La 36x73 på flasken med 30 c/c på gulvet som jeg justerte opp i rett høyde, justeringsskruer, klosser og lim gjorde susen. La også 5 cm isolasjon før lektene for å stoppe litt mer lyd fra rommene under. La selvbærende 22mm gulvspon. Selve gulvet blir lagt senere, sammen med varmefolie (etter det er malt og pusset i rommet)
Veggene ble kledd med Ultraboard. Valgte dette da det er god lydisolering og er slag og skrufast. Ellers oppfører seg som vanlig gips med tanke på sparkling og maling.
I taket brukte vi lydbøyler på eksisterende tak som vi klosset under for rett høyde, hang 48x73 lekter for å komme under en bjelke midt i rommet. Skrudde først et lag med 12,5 mm Farmacell (rester jeg hadde liggende), så et lag standard 12,5 mm gips før det ble panel i taket (rester vi hadde liggende). Fuge mellom vegg og tak i begge de første lagene.
Vi strevde noe veldig med å utforinger. Er noe rart med vinduet, får hjelp med å feste de og lister rundt vinduet samt i taket. Dør til tilstøtende soverom og lister rundt dører blir neste prosjekt.
Nå skal noen andre få komme og sparkle og male rommet og alle andre lister i de andre rommene som er ferdige. Murer skal få ta å pusse murveggen. Dette er arbeider jeg sikkert kunne lært meg å gjøre selv, men ønsker at noen retter opp i mine "feil" Wink

Bilder følger
Signatur

  (trådstarter)
   #92
 155     Bekkestua     0
Oppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. - - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. - - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. - - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. - - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. - - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. - - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. - - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. - - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. - - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. - - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. - - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. - - mbelbo
Signatur
  (trådstarter)
   #93
 155     Bekkestua     0
Hallo.
Søker litt råd.

Driver å tenker litt på lydisolering i gulv igjen. Hybelen til naboen er under vårt kommende hovedsoverom. Vet at lydisolering i tak er det som egentlig må til, men her er det ikke mulig for oss.

Noen tanker om hvordan isolere mot lyd uten å bygge så mye?

Trinnlyd er ikke så viktig da vi går minimalt, men kjekt å slippe å høre de snakke og se på tv... Det er et eksiterende sponplate gulv der. Vurderer å rive det uansett for å få sett på tilstanden under gulvet. Fant jo litt på stua så...

Legge spaltegulv/slissegulv?
Skal ha varmefolie og parkett på toppen.
Hva bør ligge i mellom for å dempe mest mulig lyd?
Kanskje gjøre noe i mellom bjelkelaget? Tar for gitt det er fylt opp med isolasjon (gammal glava).

Tar i mot råd på hvordan dempe mest mulig lyd i gulvet uten å bygge så mye.
Signatur