#11
 79     Stavanger     0
Spennende, ser frem til å følge med på dette prosjektet!
Signatur

  (trådstarter)
   #12
 281     Bekkestua     0
Trappa som var der hvor kjøkkenet havner.

Da har vi forsatt undersøkelsene. Denne gangen fant vi hullet hvor det en gang var en trapp. Eller, vi viste den var der fra før, bare ikke utførelsen av arbeidet med å tette den. Det har blitt gjort en del arbeider her av en håndverker som bodde i kjelleren hos tidligere eier, så det er varrierende kvaliter av utførelse.

Her er det tenkt riktig, men mangler litt på utførelse. Spesielt med tankr på lyd. I min hast i å rekke å gjøre denne undersøkelsen, glemte jeg å ta mål før jeg la alt på plass. Idiotisk ikke sant?

Uansett, det så ut som 34x200 K-virke som bærende og noen kubbing. K-virke er festet med bjelkesko i eksisterende bjelkelaget og i motsatt retning av orginale bjelker. Med noe dårlig utført kubbing. Bjelkesko ser godt festet, men usikker på resten. Her må en ekspert inn og se om det er bra nok for å bære 4 kjøkkenskap med 3 ovner og kjøleskap og fryser. Ikke langt unna blir det en stor kjøkkenøy.

Ang. lyd så har de prøvd å ta litt byggeskum for å tette, men ikke overalt 100% og som alle burde vite. Lyd finner vei gjennom alt som vann finner sine veier... Det er brukt en isolasjon dårlig sort mot lyd og er ikke kuttet 100% for å passe mellom. Det er samtidig stappet. Det er så lagt stender oppå K-virke for å treffe høyde med eksisterende gulv, i stede for å bruke et lag tykk gips f.eks. Men så lagt 22mm spon og så 5 eller 10 mm gips før nytt gulv. Det lekker lyd overalt her.

Planen blir å utføre dette bedre med tanke på lyd. Gitt trømrer går god for konstruksjon.
Feller gips rett på eksisterende tak i kjeller. Fuge rundt. Legge lydplate isolasjon. Legge spon. Så fibergips osv osv med resten av hele gulvet. Tette alle overganger med byggeskum og eller fugemasse.

Jeg har bestemt meg, om ikke andre er uenig, å kubbe hele rommets lengde i senter. Planen var å laske alle bjelker for å øke stivheten, men jeg har funnet som nevnt tidligere at det er 15x15 cm boks bjelkelag av gammel sort. Ser ut som friskt trevirke, men mangler å sjekke mer. Spesielt mot yttervegger.
Dog jeg vet at 15x15 cm ikke vil knekke, men mangle litt på stivhet. Her håper jeg kubbing i senter blir bra nok. Vi fant som sagt falskt gulv med leire på. Denne er den beste lydisolering og det er viktig for oss. Under er det bebodd leilighet, så varme er ikke et problem, kun lyd, bæring og svikt.

Så jeg vil prøve å kubbe inn 48x100 K-virke i senter av av rommet. Det er ca 7,8x4x4 meter i størrelse. Spørsmålet blir om jeg får det til. Det er et eksisterende bra gulv som ligger på bjelkelaget. Det er stor jobb å fjerne det og kanskje unødvendig. Derfor kanskje bare åpne i midten for å kubbe og la resten ligge.

Hva trur dere om alt dette? Har ikke mye bildee denne gangen. Sorry.Oppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. -  - mbelbo
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 281     Bekkestua     0
Hei igjen,

Ser at vårt gulv ikke er så rett som ønsket og kanskje ikke så lett å laske opp rett som først antatt.

Noen her som har erfaringer med å avrette gulv?
Hva må man tenke på?
Hvordan går man frem? - Steg for steg prosess
Hvor mye er det å spare ved å gjøre det selv vs å leie inn folk?
Vil avrettingsmasse virke positivt på lydisolering (ikke glem huset er fra 1923 med gammel form for etasjeskille)?

Hører gjerne på noen gode råd!

//Marius
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 281     Bekkestua     0
Hei igjen.
Liten oppdatering og noen spørsmål jeg håper noen kan hjelpe med.
Ser at vi må avstive bjelkelaget og rette opp gulvene. Det er ikke mye høyde igjen til å laske på trevirke. Ca 100 mm høyde da det ligge stubbloft og leire vi ønsker å beholde pga god lydisolering.
Fått tips om Lindab og C-bjelkene. Liker produktet da det er ganske stivt og bygger lite.
Fått pris på Lindab C70. Det er det jeg får plass til 70 mm høyde ... Frykter jeg.

Jeg må jo avrett gulvet og hadde det vært trevirke jeg hadde lasket med, så hadde det vært "enkelt". Men hvordan går jeg frem når det blir Lindab? Og vi skal skru spaltegulv (gir bedre lydisolering).

Kan jo ikke avrette med stålet da det ikke lar seg skru i like lett. Eller?
Ønsker egentlig ikke å tilføre så masse mer vekt med avrettingsmasse.

Og hvordan kubber jeg mellom når jeg har disse C-bjelkene?

Håper på gode tips nå!
Signatur
  (trådstarter)
   #15
 281     Bekkestua     0
Da har det vært litt mer "lete, finne og lære", og noe søppel bortkjøring. Vi åpner bare mindre områder for å titte og se hvilke muligheter vi har og hvordan løse det hele. Den store rive jobben kommer så fort planer er på plass og en del utstyr. Da blir det å invitere venner til å bli møkkete, slitne og få noen øl og mat. 😉

Så langt har vi funnet ut at det er leire i etasjeskille over oss også. Noe som er bra for lydisolering. Ellers ser vi at vi får noen få cm å rive det gamle taket. Noe som er bra med tanke på lyd-himling og at vi må legge noen ekstra cm i gulvet.

Videre ser det ut som bjelkelaget er frisk og fint. Tørt. Ser ut som det er 75-80 C/C og 150x200-250 bjelker. Masse leire i mellom.
Blir nok å laske lindab C-bjelker og kubbe midt i spennet. Avrette med stålet og legge spaltegulv for bedre lydisolering. Legge trinnlydplate, gips, varmefolie, gips, lime gulvet. Blir kanskje 80-85 mm å bygge opp. Mye men må til.

Ellers tenker jeg mye på en plan for å gjennomføre. Hva er smart måte og rekkefølge. Rive hva først og sist og bygge opp hva først og sist...
Trur taket går først, blir mye støv av det. Så veggene mot yttervegger, så noen bord langs ytterveggene for å få tilkomst. Så etterisolering langs ytterveggene, tette ned mellom bjelkelaget også. Så bygge invendig vegg på ny. Så bygge lyd-himlinger. Og til slutt rive gamle undergulvet, laske bjelkelaget og så bygge opp nytt gulv. Ønsker å la leiren i gulvet ligge i fred så lenge som mulig.

Må tenke litt mer på gjennomføringen.

Lurer også på hva som er best med tanke på å bygge nye innervegger. Når vi først river til bjelkelaget, bør innervegger bygges på bjelkene eller på undergulvet. Tenker mye på lydisolering. Samme gjelder lyd-himling og innervegger. Hmm...
Signatur
  (trådstarter)
   #16
 281     Bekkestua     0
Har måtte rehabilitere en gammel tegelstein pipe. Denne hadde mange gamle røykrør hull som måtte tettes på nytt. Den har litt sprekker her og der og lurer på pm den er tett. Naboen over har kledd igjen sin del og vi har blitt enige om fyrings forbud.

Spørsmålet er da. Vil kun slemming gjøre den tett? Eller holder det å legge vindpapp mot den og teipe kantene? Skal kle den igjen med gips, med 10mm glippe for å lydtette litt.

Legger bilder av peisen.
Signatur
  (trådstarter)
   #17
 281     Bekkestua     0
Oppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. -  - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. -  - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. -  - mbelbo
Signatur

  (trådstarter)
   #18
 281     Bekkestua     0
Da har vi revet en del av taket. Det var flere lag med morro, men oppdaget noe som kanskje ikke er like morro.
Det kan se ut som vi har fått noen biller av noe slag og at bjelken i seg selv er ganske så skadet i for av overbelastning?
Her må en fagmann inn og titte på dette. Håper ikke dette medfører noen store ekstra kostnader og mye ekstra tid...

Oppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. -  - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. -  - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. -  - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. -  - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. -  - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. -  - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. -  - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. -  - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. -  - mbelboOppussing av en del av tomannsboligen fra 1923 med 1989 påbygg. -  - mbelbo
Signatur
   #19
 118     Oppland     0
Dette er fra en Myk Borebille: https://www.fhi.no/nettpub/skadedyrveilederen/biller/myk-borebille/

Den er ikke skadelig for treverket ditt og lever kun mellom barken og veden. Dens "sagflis" kan kjennes igjen på at den er både svart/brun og lysebrun. Les mer på linken over og vær beroliget. Smile Bare barken som flasser av, ikke noe verre enn det.
  (trådstarter)
   #20
 281     Bekkestua     0
Dette beroliger jo litt, men vi ser noen hull i treverket også som ser ut som hullborrebiller har levd i. Uansett, noen fag folk må se på dette.
Signatur