231    5    0  

Oppussing av enebolig

 6     0
En i familien tar snart over ny bolig fra 1970.

Vi er 3 stk som skal holde på med oppussing der og i den forstand er det tenkt å holde det enkelt.

Kjelleren skal få en gjennomgang av "elektromose" greier i veggene for å holde fukt ute,

Baderom kjeller : Baderomsplater på vegg, Litex membraplater på gulv ->Millimat -> Tynn støp -> Baderomsbelegg

Boder og kjellerstue har vi tenkt å legge: Pergo fuktsperre extrem -> Litex membranplater ->Varmefolie ->Laminat

Veggene skal lektes ut.. 2cm mellomrom fra betongvegg til lekter. Deretter isolasjon og smartpanel. Her lurer vi på om det er noe lurt vi kan gjøre med tanke på bunnsvillen ?  Vil en U stålprofil være et godt alternativ til alt annet som blir brukt? 

Tanken er ikke å ha et fullverdig varmt rom med folien i kjelleren ettersom det ikke er isolert kjellergulv. Men nok til at det er behagelig for ungene å krabbe og gå der barbeint. Peis og varmeovner tar seg av rommet generelt.

Høres dette greit ut ? er et rimelig tight budsjett..

men tanken er å få noen til å avrette hele kjelleren på 80kvm.  Riktig fall mot sluk osv   Av profesjonelle.
Deretter gjøre resten av jobben som vi kan selv..Foruten det elektriske osv da.Men burde vi tenke på noe mer? Eller rettere sagt..Gjør vi det riktig med tanke på utlekting og gulvoppbygging ?

Takk for tips !

HSt
   #1
 25 893     Lillestrøm kommune     0
Det er kun kapilærsug / diffusjon av fukt som denne elektroniske løsningen kanskje virker på. De fleste har andre typer fuktmekanismer, drenering og utvendig isolasjon er da oftest løsningen
TSt
   #2
 7 526     0
Det skal ikke være luftespalte mellom vegg og isolasjon, bare mot stender, men det høres farlig ut siden dere tenker på fuktsikring, høres da ut som om dette trengs og da må det gjøres først og så må det gå god tid før en gjør noe mer for å være sikker på at det blir løst med dette. (Det kan jo også se ut som om det er løst når det er åpent). Smartpanel er veldig tett og er i utgangspunktet ikke det beste siden dette er eneste veien veggen skal tørke. Isolasjon må iallefall ikke overdrives siden en helst skal ha 2/3 del av isolasjon utvendig.
  (trådstarter)
   #3
 6     0
TSt riktig ja.

Hvis vi dropper isolasjonen i utlektingen da? Altså bare lekter ut og har gips rett på ?

Ønsket om å ha skjult elektrisk anlegg er relativt stor.

men til syvende og sist..Hvis det viser seg å bli for mye rot med å lekte ut blir det nok bare til å kjøre åpent elektrisk anlegg i kjelleren.

TSt
   #4
 7 526     0
Jeg har åpnet en kjeller med panel på innsiden uten isolasjon. Det så ikke så pent ut der for å si det slik. Din gips blir i tillegg helt tett i forhold til panelen som var benyttet der. Derfor spesielt med helt tett innerkledning (gips) liker jeg også den løsningen dårlig. Jeg har hatt luftspalte glava og plast + sponplate i kjellervegg og her var glava følbar fuktig vår vegg ble åpnet. Hvorfor det ikke hadde begynt å vokse noe spennende her vet jeg ikke men mulig det tørket noe opp i deler av året.
   #5
 99     0
Jeg tror den beste løsningen er at dere spandere en tusenlapp på tre grøftespader og begynner å grave...