65    1    0  

Oppvaskmaskin i en litt rar nisje

 1     0
Hei!

Jeg håper noen kan bidra med et lite problem som har dukket opp i forbindelse med at oppvaskmaskinen synger på siste vers. 

Vi har oppdaget at nisjen fremstår å begrense valget av mulige oppvaskmaskiner. 

Vi kjøpte en bolig med et kjøkken fra KVIK. Skapdøren er 80 cm. 

Mål på nisje 

Bredde: 60 cm 
Dybde: 567 mm dybde målt inntil nisje på høyre side, men det integrerte kjøleskapet sin "nisjevegg" til venstre for oppvaskmaskinen er kun 561 mm.. Dette avviket ser man ikke nevneverdig (jeg har ikke sett det før jeg tok mål nå). 
Høyde: ca. 90 cm, men det er montert noen klosser som støtter endestykket her til benkeplaten som er relativt tung (kompositt). Det gjør at klossene begrenser høyden til oppvaskmaskin til 82 cm. 

Skapdør: 80 cm

Spørsmål 

Hvis man kan fjerne klossene under benkeplaten i kompositt og la den hvile på oppvaskmaskinen, ser det ut som valgmulighetene blir en del bedre. Er det ok, eller burde jeg ta sikte på å finne en maskin som er under 82 cm? Maskinen som står der nå er kun 80 cm, og derfor kan ikke endestykket hvile på denne. 

Dybden gir også en del begrensninger ser det ut som. Blant annet Miele (som var planen å kjøpe) har for eksempel kun dybde på 570 mm. Er det riktig tenkt at man trolig ikke legger merke til det, eller bør man ta sikte på å velge en maskin som er under 560 mm? 

Det er dessverre ikke et veldig godt utvalg hvis man både skal forholde seg til lav høyde, skapdør på 80 cm og en dybde på ca 561 mm-567 mm. Hvis man kan la benken hvile på en høyere maskin og det ikke blir helt fjernt å pushe utvalget til 570 mm, blir det plutselig en annen verden. Jeg fikk hele ett alternativ presentert av kundeservice hos en stor aktør, og to fra en annen. Ingen av disse falt helt i smak, men det for meg ukjente Bauknecht kan jeg la meg overtale til. 

Et annet spørsmål er også hvorvidt dette med skapdør på 80 cm har stor betydning. På noen sider står det for eksempel: maks høyde på skapdør 770 mm. Den integrerte maskinen vi har fra før ser det ut til at forrige eier har knotet litt med, og da stikker platen ca. 3-4 cm over kontrollpanelet. Dette har jeg ikke tenkt på som en utfordring akkurat. Men hvis en for stor dør gjør at man får andre utfordringer jeg ikke har tenkt på, vil jeg ikke gå på trynet her. 

Hva er egentlig problemet? 
Ikke nevneverdig stort, men jeg orker ikke å få levert noe som enten er dårlig eller som plutselig viser seg å ikke passe.  

Jeg vil egentlig ha en maskin fra Miele, men får det ikke helt til å stemme med målene. Alternativene jeg har fått presentert foreløpig er et merke som ikke er aktuelt, og et jeg ikke kjenner til. Hvis noen her synger med på at man bør la seg rive med på et godt tilbud på BAUKNECHT, så ser det ut til å passe bra med målene (Bauknecht BCIO3033DELS). 

Tar gjerne innspill på Baucknecht, eller andre gode alternativer til Miele. 

Takk for tiden din. Håper du kan bistå med et innspill :) 
   #1
 2 678     Akershus     0
Mye tekst. Bilde?

.Thag
Signatur