92    4    2  

Hva bruker man i overgangen mellom flis (med varmekabler) og parkett?

 37     0
Se vedlagte bilde.

Jeg skal fikse overgangen mellom fliser og parkett. Rommet med fliser har varmekabler, så da skal det vel være noen millimeter avstand mellom flisene og parketten, slik bildet viser. 

Men hvordan får man til en fin overgang i de 6 mm mellom flisene og parketten når man ikke kan legge treverk helt inntil flisene? Overgangslist som legges oppå er uaktuelt, det må være noe nedfelt eller noe å fylle i sprekken.

Hva kan man bruke?
Hva bruker man i overgangen mellom flis (med varmekabler) og parkett? - 42F15ACA-A6D3-4BA5-8A2B-F405C6C4333C.jpeg - helge2

   #1
 3 679     Akershus     0
Ville lagt en silikonfuge, lys grå eller vanlig grå.

.Thag
Signatur
   #2
 3 781     akershus     1
Legger du silikonfuge risikerer du å aldri få god vedheft for lakk ved omlakkering, silikon bør brukes kun mellom fliser og glass, ikke mellom noe som skal etterbehandles. Bruk noe som er overmalbart.
   #3
 3 679     Akershus     0
Overmalbar silikon Smile Det finnes også spesiell silikon som lakk biter på, mye brukt i nating av skipsgulv som skal slipes og lakkes etter legging.


.Thag
Signatur
   #4
 3 781     akershus     1


Ja, mulig du kan finne spesialpreparater som kan brukes, men her brukte du ordet silikon og silikon er normalt ikke overmalbar. Silikon har også dårlig heft til sugende overflater, som kanten på parkett må betegnes som. Begrepet "silikon" i slike sammenhenger, er noe jeg får frysninger på ryggen over, da jeg litt for ofte har sett feil bruk av dette middelet. Så jeg gjentar gjerne, silikon bør kun brukes mellom fliser og glass. Til det meste annet finnes nok av gode  fugemidler.