137    4    0  

Overgang stukkatur til gipsvegg som er lagt utpå gammel vegg

 7     0
Har en vegg i stuen hvor tidligere eiere har lagt gipsplate utenpå gammel vegg. Gammel vegg hadde stukkatur på toppen. Nå ser det dermed ut som stukkaturen er litt bak veggen. Noen som har en god løsning på hvordan få en fin overgang til stukkatur fra vegg? Med liste? Sparkling? 

Er kun 1 vegg i stuen som er slik. 

Legger til bilder senere i kveld.
Siste redigering: 1. august 2017 19:42:50 av Sflog
Overgang stukkatur til gipsvegg som er lagt utpå gammel vegg - IMG_20170801_193706.jpg - Sflog
Overgang stukkatur til gipsvegg som er lagt utpå gammel vegg - 1501609327793379909076.jpg - Sflog

   #1
 3     0
Dette vil jeg følge med på! Vi tok ned et senket tak i går og lurer på hva vi skal gjøre med glippet på 5 cm mellom øvre del av vegg og stukkatur. Det vi imidlertid ser ved denne glippen er at det er ganske mange lag med vegg bak den ytterste gipsveggen (gips, gips, tapet, plate, trevegg). Det er selvfølgelig kjedelig og ikke det mest økonomiske å måtte ta vekk alt for så å sette opp nye gipsplater. Men jeg tror altså alle disse lagene er grunnen.

De originale treveggene er synlige under gipsveggen hos oss, og legger seg bak stukkaturen. Vi vurderer å fjerne gipsveggen på den ene veggen, og behandle det originale panelet der, for det kan jo bli veldig fint. På resten er vi ikke helt sikre på hvordan vi skal løse det ennå, men vi forsøker sikkert med gipsplater og sparkelbonanza.

Beklager et litt lite behjelpelig svar. Spennende å se om det er noen som har noen gode råd til deg!

TSt
   #3
 3 001     0
Det er gips der nå og det er overgangen oppe TS  lurer på hvordan han skal få pen.
  (trådstarter)
   #4
 7     0
Jeg valgte rett og slett og sparkle hele "gappen" og litt opp på stukkaturen slik at det ble en fin overgang. Ikke helt perfekt, men jeg ble egentlig ganske fornøyd med tanke på at veggen i utgangspunktet også er ganske skjev som også spiller inn på helhetsintrykket.

Overgang stukkatur til gipsvegg som er lagt utpå gammel vegg - IMG_20171011_184357.jpg - Sflog