128    8    0  

Pris på klargjøring/lekting av vegger og tak for gips

 9     0
Hei!

Driver på med totalrennovering og skal nå i gang inne og ser at tiden flyr (i takt med pengene) og har nå kommet dit at det haster litt med å få ferdig prosjektet. Er nettopp ferdig med å meisle og grave opp ny grøft til vann og avløp i kjeller på 9 meter og ser at ting tar mye lenger tid enn antatt og har også mye annet å styre med så tiden på ettermiddagene strekker ikke til om huset skal bli ferdig innen rimelig tid. Lurer derfor på om noen nylig har fått utført noe lignende eller kan tenke seg pris for følgende jobb. Gjelder å få lektet ut vegger innvedig, lektet ned tak osv. Altså klargjøre alle vegger/tak for gips. Ligger rupanel mot yttervegger så tenker at dampsperre kan legges rett på den og så lekte ut og isolere 50mm. Det er lektet ut og etterisolert 50mm utvendig og er 100mm med blåseisolasjon fra før. Hus med byggeår 1953 og alt innveding er revet og klart.


Det gjelder 1.etg ca 68kvm (gang/trapperom, gang, stue og kjøkken)
2.etg ca. 72kvm (2x soverom, stue, trapperom, gang)

Våtrommene er ferdig og er trekt fra (ca 80kvm totalt per etasje). 

TSt
   #1
 12 102     0
Gjelder å få noen som kan jobbe effektivt.  Hadde arbeid på et hus etter forsikringskade og da tok det fryktelig med tid så var glad vi ikke skulle betale for dette arbeidet.  SÅ kostnaden vil variere med mye annpå hvilke arbeidere en får tak i.  Men ellers er det å gjøre jobber så konkrete som mulig uten å ta på seg ansvaret for utførelsen som kan gjøre at en kan få en fast pris hvis det er det en er ute etter. 
  (trådstarter)
   #2
 9     0
Gjelder å få noen som kan jobbe effektivt. Hadde arbeid på et hus etter forsikringskade og da tok det fryktelig med tid så var glad vi ikke skulle betale for dette arbeidet. SÅ kostnaden vil variere med mye annpå hvilke arbeidere en får tak i. Men ellers er det å gjøre jobber så konkrete som mulig uten å ta på seg ansvaret for utførelsen som kan gjøre at en kan få en fast pris hvis det er det en er ute etter.

Ville du anbefalt å avtale fast pris eller betale etter medgått arbeid/timer. Kommer selfølgelig an på hvor effektive de er som du sier..
   #3
 5 592     Akershus     0
Det er i utgangspunktet alltid rimeligst med timespris, ber du om fastpris tar man i for å være sikker på å tjene penger selvom uforutsette ting dukker opp. Men det er selvfølgelig andre faktorer som påvirker totalbildet...

.Thag
Signatur
   #4
 1 504     Sandefjord     0
Re fastpris eller timer: et evig dilemma…. Fastpris gir (teoretisk) mer trygghet, men inkluderer også en sikkerhetsmargin for håndtverkeren. De kan jo ikke risikere å tape penger, for da går de konkurs. Så de legger inn en økonomisk margin, som du må betale uavhengig faktisk tidsbruk.


Et annet spørsmål er noen gir fastpris på et slikt oppdrag? Renovering vil ofte medføre endel overraskelser og uventet tidsbruk når arbeidet he begynt. Så (seriøse) håndtverkere vil kanskje nøle med å gi fastpris.
TSt
   #5
 12 102     0
Enig i dette men arbeidere som vi hadde brukte 14 dager på å kle et lokale innvendig med panel plater.  Selv om det var vegger rundt litt over 100m2  med gulv så synes vi det gikk sakte så var veldig glade for at vi ikke betalte direkte.  Det har vært en del tråder her der fremdrift på timebetaling har vært mye mindre enn hva arbeidere har trodd og ikke mist hva oppdragsgiver ønsker.  Jeg vet bare at skal en ha fastpris uten alt for mye tillegg må en som sagt klare å spesifisere hva det går ut på.  Er vegger skjeve må en vite det på forhånd.  60

I prosjektet jeg refererer til spurte jeg om vi kunne få 5cm etterisolering inkl men det var mye ekstra.  Men når jeg spurte om hva stenderavstand var etter å ha fått beskjed om at de tenkte panelplater på veggene så snudde de og inkluderte dette i arbeidet siden veggene langt fra hadde cc60 fra før og vegger var strippet for annen kledning 1m over gulvet.  Så av og til kan tilsynelatende ekstra arbeid være en fordel.  
  (trådstarter)
   #6
 9     0
Har blitt fortalt at betaling etter medgått timer og materiell er det beste ja. Men er det noen som tør å si i hvilket nabolag et slikt oppdrag som spesifisert i starten vil ligge på? 50', 100', 150' lapper?

   #8
 485     Sarpsborg     0
I rene arbeidspenger tenker jeg du kan regne ca 1000,- pr. m2 for det du beskriver.