22,116    164    21  

Prosjekt gammelt murhus

 764     1
Har postet en gang tidligere vedrørende temaet, men får ikke tilgang på brukerkontoen siden den var registrert på gamle jobbmailen.

Vi står ovenfor ett valg vi må ta, vi har muligheten for å overta dette småbruket 10 minutter fra Nordfjordeid i Sogn og Fjordane:
Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1
Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1

Som dere ser på bildene er det ett massivt betong/telgstein hus over 3 etasjer med loft. Bærer preg av manglende vedlikehold opp igjennom årene, men har vært bebodd i alle år. Han har bare ordnet det som absolutt måtte ordnes som lekkasje i tak.

Tomten er flott og ligger fint til i ett jordbruksområde. 144 mål totalt. Naust ved sjøen (som heller ikke har vært vedlikeholdt). Stor låve med mulighet for å holde sauer/melkekyr.

Det jeg ser at må gjøres med første øyekast:

* Enten kle inn hele huset med kledning eller få hele fasaden pusset/steni plater eller lignende.
* Skifte alle vinduer og dører
* Rive ned alt treverk innvendig og sette opp nytt med ny planløsning (er i dag 6 stuer) og kun ett "bad" i kjeller med betong vegger.
* Legge VBV eller annen gulvvarme
* Nytt tak med nye takstoler og full pakke for å kunne nytte loft bedre
* Komplett nytt elektrisk anlegg i hele huset
* Grave grøft ned til kommunalt vann/avløp
* Ny kabel fra elverket og inn
* Bygge garasje
* Opparbeide hage
* Ny silo
* Svømmebasseng i hagen
* Ny mur mot vei
* Opparbeide gårdsplass
Med mer...

Så kommer det jo til spørsmålet om dette noen gang kommer til å lønne seg om det skulle bli aktuelt å selge noen gang. Ser andre mindre og moderne eneboliger i området ligger til ca 3,5 millioner.

Noen flere bilder:
Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1Prosjekt gammelt murhus - - orjtan1

   #1
 189     Hordaland     1
Min helt personlige mening:
Jeg hadde gått en runde med banken først, så med konemor og meg selv og så hadde jeg kjøpt det. Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 764     0
Første del er jo grei da vi kan overta vederlagsfritt Wink Konemor er forsåvidt pådriver for å kjøre på, men jeg er usikker på om jeg vil flytte fra flotte Hordaland og Bergen.

Må nesten se hva en slik renovering vil komme til å koste. Noen som har sett tråder/blogger med noe tilsvarende?
   #3
 30     0
Hei, så spennende å lese om dette prosjektet. Lykke til og jeg gleder meg å følge tråden. Dette fordi jeg har selv kjøpt ett gammelt murhus fra 1917 på fire etasjer som jeg skal starte ombygging på.

Alt må nytt og akkurat nå vet jeg nesten ikke hvor jeg skal starte.

Av alle ting har jeg valgt å starte med å male en garasje, begynne med noe smått i det store.

Håper dere legger inn masse tips her så får jeg tips og ideer.

Prosjekt gammelt murhus - image.jpg - Elin Kristin
   #4
 486     1
Fint prosjekt. Gleder meg til å følge dette hvis du går for det. Ta mange bilder.

Når det gjelder pris for å få det slik du vil ha det så er det jo nesten umulig å si. 3-10 millioner alt etter standard du vil ha, tidsperpektiv og egeninnstats.

Hvorfor heve taket? Har du ikke nok plass i det svære huset?
  (trådstarter)
   #5
 764     0
Plass et det sikkert nok av, men det var en lekkasje i taket som ikke ble tettet på over ett år så noen av takstolene må nok skiftes uansett så får se hva jeg eventuelt finner på.

Reiser oppover nå i ferien å tenkte å bestille takstmann for å gi en pekepinn på verdi osv.

Får samtidig gjort litt arbeid som må gjøres for at det ikke skal forfalle mer.

3-10 millioner er ihvertfall uaktuelt Wink blir nok i laveste del av den skalaen i såfall..
   #6
 971     Krikaveien     0
Husker den gamle tråden dint!

Det ser jo ganske bra ut - og fremsynt å bygge i mur. Du har en utfordring med eternittplater på toppdelen, men dersom du gjør fjerningsjobben selv trenger det ikke å bli så kostbart.

Bare å rydde/rive ned takess/fjerne de verste tapetene vil jo gi et helt annet uttrykk.

Avhengig av hvor det ligger kan dere jo etablere en form for utleie sommerstid? Hvis dere kunne tenke dere noe sånt?

   #7
 279     0
ta noen befaringer med byggfolk så kan ni få en prisbild utv vegger kan isoleres og pusses ca 1000 kr m2 sätt opp en lista på allt som önskes
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 764     0
Ja er mange muligheter for utleie der da det ligger ca 10 km fra Nordfjordeid. Regner med at det er mulig å lage leilighet i kjelleren for å leie ut til en student eller noe.

Var ikke klar over at det sannsynligvis er eternitt plater som inneholder asbest.. Fjerner de sikkert selv når det kommer til det Wink

1000,- pr m2 blir jo sikkert rundt 400 000,- bare for fasaden Ermm da blir det andre alternativer... Er forresten sprøytet inn noe isolasjon mellom steinene i murveggen. Om det er bra nok vet ikke jeg. Tenkte uansett å sette opp nytt stenderverk på innsiden og isolere med 5 cm.
   #9
 115     Buskerud     0
Svært hus !
Nytt tak og hvitt slam på utsiden så hadde det sikkert solgt for dobbel pris bare da x)


Skal du gjøre ting selv eller kun innleid ?
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 764     0
Blir nok mesteparten selv bortsett fra rørlegger arbeidet hvor jeg er helt blank.. Vbv rør kan jeg klare, men resten må nok andre gjøre..