182    2    0  

Pusse opp grovkjeller - steg for steg

 2     0
Hei allesammen! 

Dette er mitt første innlegg her på forumet, så hvis jeg har postet i feil seksjon setter jeg pris på om admin kan flytte det til den rette.

Over til trådens tema:

I våres kjøpte vi oss en tomannsbolig bestående av tre etasjer. Etasje nr. 2 og 3 er totalrenovert mens 1.etasje er en grovkjeller hvor det ikke er gjort så siden 1949 mye foruten å sette inn noen rør-i-rør og en varmtvannsbereder. 

Jeg legger ved noen bilder av hvordan det ser ut pr. idag. 

Som det fremkommer på bildene er det totalt fire rom og planen er å bygge om og pusse opp slik at det blir minst ett soverom, helst to, i tillegg til ett bad og en liten stue/oppholdsrom. 

Kjelleren er helt tørr og takhøyden er ca 2,10 m. 

Jeg har aldri pusset opp en kjeller før, og jeg er helt på nybegynnerstadiet generelt når det gjelder å bygge/pusse opp.

Det jeg lurer på er om det er noen som kan fortelle meg steg-for-steg hvordan man begynner? Gjerne i korte trekk, så kan jeg google meg frem til fremgangsmåte, men bare slik at jeg har en pekepinn på hvordan det er mest lettvint å gå frem. 

Jeg tar også gjerne i mot tips/erfaring fra andre som har hatt ett lignende prosjekt. 

På forhånd tusen takk for alle svar! :-) 

 
Pusse opp grovkjeller - steg for steg - 1.jpg - andyflaks
Pusse opp grovkjeller - steg for steg - 2.jpg - andyflaks
Pusse opp grovkjeller - steg for steg - 3.jpg - andyflaks
Pusse opp grovkjeller - steg for steg - 4.jpg - andyflaks
Pusse opp grovkjeller - steg for steg - 5.jpg - andyflaks
Pusse opp grovkjeller - steg for steg - 6.jpg - andyflaks
Pusse opp grovkjeller - steg for steg - 7.jpg - andyflaks
Pusse opp grovkjeller - steg for steg - 8.jpg - andyflaks

TSt
   #1
 6 570     0
Det ser jo tørt ut nå men en må passe på hvis / når en tildekker og evt isolerer noe.  2/3 deler av isolasjon bør være utvendig så har en ikke det må en ikke isolere mye. Ingen luftespalte inne i veggene i allefall treverk må aldri i direkte kontakt med betong gulv / vegg.  

Vinduer som gir nok lys og godkjent som rømningsvindu (ofte er det siste tilfredsstilt når det første er OK men på det siste er det helt konkrete regler men det trengs ikke rømminigsvindu i hvert rom).