201    13    1  

Renovering av gang og toalett rom

 1 191     Norge     0
Skal i gang med å pusse opp en yttergang og et toalett rom i huset. Vegger er revet til stenderverk og gulv er revet slik at kun gulvspon er igjen. Det er blitt lagt inn nytt EL og rør i rør. 

Planen videre er å legge flis på gulv og vegger i toalett rommet samt montere inn vegghengt toalett og vask.

* Ønsker innspill på gode løsninger for å bygge opp gulv og vegger med membran som ikke bygger for mye. Gulv har ikke sluk.

* Leker også med tanken på å ha flis på gulv i yttergang, og gjerne at gulvet går i ett med begge rommene med varmekabler under flis. Kan varmekabler monteres direkte på gulvspon samt flytavrette et tynt lag over dette samt flislegge? Usikker på om jeg skal ha dørterskel på dør til toalettrom eller ikke. 

Tar i mot innspill med stor takk.

Renovering av gang og toalett rom - Hus.jpg - z-edition 006

TSt
   #1
 9 438     0
En må vurder om gulvet er stivt nok til det en har tenkt seg. På flis gulv er CC-30 ofte vanlig. I s fall må gulvspon av og nye bjelker legges i mellom.
  (trådstarter)
   #2
 1 191     Norge     1
En må vurder om gulvet er stivt nok til det en har tenkt seg. På flis gulv er CC-30 ofte vanlig. I s fall må gulvspon av og nye bjelker legges i mellom.

CC-30 var ny for meg. Badet i huset i etasjen over ble totalrenovert i 2010 av fagfolk, bjelkelag der er CC-60 uten noen form for forsterkninger av noe slag.
HSt
   #5
 28 459     Lillestrøm kommune     0
Nei men det har vel krav om vannstengeventil og membran gjør ingen skade
  (trådstarter)
   #6
 1 191     Norge     0
Her er link til eldre tråd med dette.

https://byggebolig.no/gulvkonstruksjon-vatrom/entrprenor-pastar-at-det-ma-vaere-cc-30-pa-baderomsgulv-med/msg788149

Har en tykk armert støp så den blir selvbærende så kan det hende at det går men har en moderne tynn overdekking under flis kan det nok gå galt.

Takk for link til en annen tråd angående dette. Tenker å ha en tynn støp for å ikke redusere takhøyden så mye. Jeg har en himling i vaskekjeller som er revet ifbm legging av rir. Dette blir da rett under toalett rom og yttergang. Det blir derfor lett tilkomst med å forsterke bjelkelaget, slipper å rive sponplate gulv.
  (trådstarter)
   #7
 1 191     Norge     0
Toalett rom har ikke noe krav til membran.

Ja jeg kjenner til det. Velger membran for å være på den sikre siden. Noe stor kostnad med membran blir det heller ikke da jeg skal gjøre det selv.

   #8
 444     Sarpsborg     0
Du får varmekabel på selvklebende matte som kan monteres rett på spon, da kan du flyte rett over og havne på ca 2 cm byggehøyde
   #9
 1 294     Sandefjord     0
Dersom du ikke har sluk i toalettrommet og velger å legge membran på vegger og gulv, så leder du vannet ut i gangen, dersom det blir lekkasje. Og kanskje videre inn i huset, litt avhengig av terskelhøyder. Jeg antar at du ikke har sluk der heller. Vått blir det uansett ved lekkasje….
HSt
   #10
 28 459     Lillestrøm kommune     0
Følger han ny standarden så skal han ha fuktføler og f.eks Waterguard som stenger da er membran perfekt

pal.ah har du gulvbelegg med drenshull på WC siden vannet ditt forsvinner fra et WC gulv ?

Et hus blir vannskadet uten sluk og uten  vannstopp helt uavhengig om det er membran eller ikke vannet vil renne ut av døren din også ved stor lekkasje uavhengig av membran eller ikke. Det sto vann ut over alle gulv i et hus med stor lekkasje