22    0    0  

Risikoer/ting å tenke på når man kjøper et eldre bolighus for å gjøre det om til overnattingssted

 0     0
Hei alle flinke og erfarne folk der ute,

Vi har lenge gått med en drøm om å starte og drive et overnattingssted (kall det gjerne et bed&breakfast eller et hotell). Nå har det dukket opp et perfekt hus til salgs, med passende beliggenhet og størrelse. Huset er fra 1923, men er godt vedlikeholdt, har 4 etasjer (inkl. kjeller), og vi ser for oss at vi kan ha plass til rundt 15 rom til slutt. Det er lokalisert på et sted med stor underkapasitet når det kommer til overnatting, og vi tenker å utvikle et boutique-hotell med sjel og særpreg.

Nå er vi ikke i byggebransjen noen av oss, men vi forstår at det er mye man må tenke på før man går i gang med et slikt prosjekt. Bygget må omreguleres fra boligformål til overnattingsformål, og det er her jeg gjerne skulle hatt litt hjelp fra dere til å få oversikt over hva vi må regne med av utbedringer for å tilfredsstille byggtekniske krav, samt andre skjær i sjøen som kan dukke opp i en slik prosess. Jeg regner med at en slik bruksendring vil utløse en del krav knyttet til brann/sikkerhet, fasiliteter/funksjoner, parkering(?), og sikkert mye annet som vi ikke har tenkt på. Jeg har prøvd å lete rundt på nettet, men jeg synes det er vanskelig å bli klok på dette. Er det noen som har vært igjennom noe lignende, evt. jobber med rådgiving innenfor bygg/anlegg som kan komme med noen erfaringer? Eller vet dere om gode nettsider hvor vi kan gå inn å lese oss opp omkring dette?

Jeg jobber som forretningsutvikler/prosjektleder i dag, så det konseptuelle/administrative/økonomiske har jeg kompetanse til å håndtere. Det er altså først og fremst relatert til bygg/utbedringer og tilhørende kostnader og risikoer jeg ønsker hjelp/råd og innspill på.

På forhånd takk Smile