138    5    0  

Rive bærevegg

 1     0
Hei. 

Jeg har ønsker å få fjernet en bærevegg i leiligheten min, bor i blokk, og vet at det er fn enorm prosess med å søke i Oslo kommune etc men ønsker allikevel å gjøre prosjektet. Jeg har vært i kontakt med fler ingeniører og byggmestere samt entreprenør som har sentral godkjenning og fått estimert pris av dem. Men prisene varierer noe FRYKTELIG. Hva er en ok pris for denne jobben? Veggen er 2 meter lang og ikke så unormalt tykk. Jeg har fått alt fra 30000 til 250 000 i prisoverslag så jeg blir jl veldig usikker på hva som er "normalt"for en slik jobb. Er det noen her zom har erfaring med dette? 

   #1
 2 502     Asker     0
Det er jo veldig vanskelig å si. Kanskje må du ha en omfattende rapport fra en statikker, og det kan da være mye rart som må inn. Der hvor bæringen skal inn nå, må støtte opp alt over, samt bæres av noe under. Ellers faller huset ned. 250k høres ikke nødvendigvis helt feil ut.
Signatur
   #2
 3 089     Akershus     0
Tror jeg ville gitt f**n i å rive en bærevegg i en blokk Smile

Helt sikker på at den bærer? Er det betong? Når er blokka fra?

.Thag
Signatur
HSt
   #3
 25 392     Lillestrøm kommune     0
Bærevegg eies vel av borettslag/sameie kanskje går det rør i denne også

Det er jo derfor umulig å si.
   #4
 5 111     Sørnorge     0
Er vel vanlig at bærevegger lages MELLOM leiligheter, ikke I leiligheter. Har dette på noe tidspunkt vært to leiligheter som er slått sammen?

Vi hadde en en leilighet i en gammel bygård. Den var opprinnelig 3 leiligheter som var slått sammen til 1, ved å lage døråpninger i bærevegger. Han vi solgte til ville ha den ene åpningen et annet sted. Han fikk et selskap til å gjøre dette samtidig med full rehab av kjøkken, stue og soverom. (Åpningen han flyttet var mellom stue og soverom.) Jeg mener å huske han sa det kom på rundt 500.000, i 2014/15. Det var null egeninnsats, men selve overflatedesign-planleggingen fikk han som en vennetjeneste av en designerstudent.
Oppussingen inkluderte piperehab som ble delvis dekket av borettslaget, innsetting av peis, og riving av innvendige veggplater for å få frem de gamle teglsteinsveggene og rehab av disse.

Veggen de laget åpning i fortsatte igjennom alle etasjer, slik at de kunne sette inn en firkantramme i stål, hvor nedre del kunne skjules i etasjeskillet (gulvet). Stålrammen ble så kledd inn i teglstein. Selve denne åpningen var bare en liten del av prosjektet. Om jeg skal stikke finger i lufta og anslå andel av utgiftene til selve åpningen, inkludert beregning, rammeproduksjon og innsetting, tipper jeg rundt 10-20% av totalen. Men da ligger jobben i å gjøre det pent rundt åpningen innunder at rommene på begge sider ble totalrenovert.
HSt
   #5
 25 392     Lillestrøm kommune     0
Det er nok ikke uvanlig med bærevegg langs en gsng e.l inne i en leilighet, det er mange måter å bygge bolig blokker på