43    1    0  

Sammenslåing av rom - Krav til åpning mellom rom og tanker rundt mulig bærevegg

 9     0
Hei og god påske! 
 
Jeg har en kjeller med en bod og et trapperom som ikke er i bruk. Mens det er mulighet for lysgrav i boden, er ikke dette tilfelle i trapperommet. Mellom trapperom og bod er det i dag en dør, og jeg lurer på om det kan kanskje være mulighet for å åpne opp ytterligere; nok til at rommene anses som ett rom. Gitt størrelse på rommet vil lysforholdene neppe være optimale, men likevel i henhold til regelverk for boliger oppført 2011 - forutsatt godkjent rømingsvindu. 
 
Er det noen regelverk rundt hvor stor åpning det må være mellom "to rom" for at de skal anses som "ett rom"? Ideelt skulle jeg bare fjernet døren, og kalt det ett rom Wink Det leder meg over til neste spørsmål. 
 
Veggen mellom disse to rommene er i en kjeller, og består av leca-mur. Rett over boden er det et vindfang (1. etasje). Over resterende plan i kjeller er det en 1. etasje og en 2. etasje. Deler av veggen fra høyre side har en trapp, og jeg tenker at denne delen av veggen gjerne kan beholdes. 
 
Yttervegger er vel som regel bærende, og dette jo så og si "yttervegg". Det kan vel tenkes at denne veggen bærer - uten at jeg helt har klart å stadfeste dette enda. Har noen tanker rundt dette? Jeg fjerner gjerne så lite av veggen som mulig - forutsatt at det vil anses som ett rom.

Legger ved noen bilder!