6 001    1    0  

Sindreb: Badeoppussing.

 105     Sørum     0
Jeg er i full gang med å planlegge badeoppussingen min, og tenkte jeg kunne lage en tråd av prosjektet. Jeg liker godt selv å se igjennom slike prosjekttråder, veldig mye bra info å finne.

Som sagt er jeg bare i planleggingsfasen foreløpig, ha kommet et godt stykke på vei i pålanleggingen, men det dukker opp veldig mange spørsmål etterhvert som man planlegger, så da tar planleggingen litt tid.

Badet er i dag på litt over 4 kvadrat, og skal utvides med ca 60 cm ene veien og ender på ca 5,4 kvadrat. Så det er ikke så veldig stort.
Det er ikke gjort noe med badet siden det blei bygget i 78, så på veggene er det vannfast spon med våtromstapet, på gulvet er det vinylbelegg med varmekabler som ligger under sponplatene rett på bjelkelaget. (Skikkelig brannsikkert). I taket er takessplater.
Våtromstapeten er begynt å gå opp i skjøtene i dusjen, og dusjen står plassert rett i vinduet, så jeg er veldig spent på hvordan det ser ut inni veggen. Forhåpenligvis splipper jeg å gjøre noe inni denne veggen, da det er en yttervegg, og vil utgjøre mye jobb å måtte skifte denne.

Jeg har bestemt meg for en del av produktene jeg skal bruke. Alt av tappevann blir sanipex da jeg mest sannsynlig får handlet det til en god pris, og det virker på meg som et veldig bra system.
Det blir rupanel med 13mm litex over på vegene.
På gulvet må jeg legge inn ekstra bjelkelag for å få cc30, så håper jeg å klare å felle ned spon i mellom bjelkelaget for å ikke bygge så mye i høyden. Må nesten se litt hvordan jeg klarer å legge avløpsrørene for å se om det blir mulig. Oppå dette blir det armeingsnett som gulvvarmerørene festes til. Og så støper jeg med  heydi rett på gulvet rapid. Så blir det banemembran på toppen av dette igjen.
Om noen kan svare meg på hva jeg skal legge først av banemebran på gulvet, og litexplater blir jeg glad. Finner ikke svar på det noen sted.

Taket blir byttet ut med gipsplater som sparkles og males med våtromsmaling. I hovedsak bytter jeg ut taket for å få tett dampsperre, da den gamle er ganske gjennomhullet av mus. 6 stk led downlight er planen å få i taket i tilegg til hull til ventilasjon.
Jeg skal installere balansert ventilasjon, og legger klart til dette, så får jeg bruke en kanalvifte i mellom før jeg får installert aggregatet.

Det som gjenstår av planlegging er nesten alt av interiørdetaljer, fliser, farger og slikt. I tillegg har jeg problemer med å bestemme meg for vindu. I dag er vinduet 130/70, så det er litt som en glugge oppe på veggen, jeg har lyst til å erstatte det med et vindu på 130/120. Men det vil gjøre at det vil bli litt vannpåkjenning på dette vinduet. Ikke veldig mye, men nok til at det kommer til å bli vått når vi dusjer. Fordelen med et større vindu er at fasaden på huset vil se mye bedre ut, og badet ligger sånn til at det er kjempefint å se ut på skogen/plenen om morgenen. Ofte masse dyreliv å se på.

Jeg er godt i gang med å få priser på ting, og venter egentlig bare på å få av en gips på foten om forhåpentligvis om en ukes tid, så skal jeg begynne å rive. Kommer nok til å støte på en del nye utfordringer når man begynner å rive.... Kommer bilder så fort det er noe å ta bilde av. :-)

Legger ved en skisse fra sketchup hvordan planen er at det skal bli. Farger og fliser er absolutt ikke hvordan det kommer til å bli. Laget skissen mest for å få litt oversikt over størrelse på ting.

  (trådstarter)
   #1
 105     Sørum     0
Et lite fremskritt. Har ikke fått gjort noe på badet, men jeg har fått satt opp et dusjkabinett i kjelleren, så vi har et sted å dusje mens vi pusser opp badet.
Dusjkabinettet er satt opp i det som er vaskekjeller, så det er sluk i rommet. Kjøpte Svane dusjkabinett på Coop OBS, et skikkelig møkkaprodukt, måtte inn 2 ganger for å hente skruer som manglet, og hele kabinettet bærer skikkelig preg av å være kinaprodukt.
Loddet på et T rør 12-15-12 med en overgangsnippel 15mm inv lodding til 3/4 utv gjenger. Tror ikke den overgangsnippelen egentlig var riktig produkt å bruke, for der hvor pakningen treffer på denne overgangen er veldig smalt, så jeg måtte være veldig nøye med å legge pakningen riktig for å få dette tett når jeg skrudde på slangene til dusjkabinettet. Men, det er midlertidig, så får håpe det går bra så lenge
Av en eller annen grunn synes jeg det er vanskeligere å få loddetinnet til å flyte skikkelig ut når rørene blir så små som 12mm. Skulle tro at det var motsatt, at det skulle være vanskeligere når røene blei større?
Sindreb: Badeoppussing. - IMG_0160.jpg - sindreb