904    10    2  

Skifte gammel stoppekran - Vanlig pris og utførselse?

 67     0
Hei!
Skal skifte en stoppekran som ikke lenger stopper noenting.

Eg har ingen utvendig stoppekran fra før, men på befaring fra rørlegger mente han klart at dette måtte eg ha.
Det er jo selvsagt en fordel, men også en ekstra kostnad... Er det er krav?

Hva kan eg forvente at det koster for at han skal skifte kran innvendig, og lage en kran utvendig, når eg står for gravejobben?

Det er i Bergensområdet.

Takker for svar!

TSt
   #1
 6 626     0
Det er jo hvordan du skal stenge av vannet for å få montert som er et at problemet dine når du ikke har noen som fungerer. Men hvis en får stoppet alt forbruk inne så kan en fryde propp i rør som tetter. Det fungerte helt der jeg så på dette inntil graver hadde et uhell under igjenfylling. Da gikk det ikke lenger å fryse på nytt siden det var åpning i røret så da ble det pumpe i hullet og kobling med trykk. Gikk på et vis. Nabo som måtte betale siden det var en del inn til han som skulle byttes var skuffet over at det ikke ble noen stor fontene.
  (trådstarter)
   #2
 67     0

Takk for svar!
Eg spurte også om hvordan "stenge" vannet under utskifting.
Rørleggeren sa at eg måtte få stengt vannet hvor min vanntilkobling møter hovedrøret i nabolaget, og at eg kanskje ender opp med å måtte stenge vannet for noen naboer mens jobben pågår.
Har forøvrig hørt om fryseteknikken, men vet ikke om rørlegger var giret på det.
Det er mye gamle rør og rusk, finner vel mer ut av det når eg graver opp.
HSt
   #3
 23 955     Lillestrøm kommune     0
Sikker på at det ikke er stengekraner i kummer i gata ? På Jessheim vet jeg om et sted der det er mange stengekraner i hver kum, en for hvert hus.
T1
   #4
 500     0

Vi hadde også stoppekran som ikke tettet skikkelig. Krana på stikkledningen har rustet fast for lenge siden. Flere rørleggere har kommentert - ikke rør! Vi ende opp med å sette ny stoppekran over den gamle.

Så hvis lekkasjen gjennom den gamle stoppekrana ikke er alt for voldsom, kan en billig og god løsning være å sette en ny stoppekran over den gamle. En kompetent rørlegger klarer fint å få på en ny stoppekran selv om det lekker en del, men er det full sprut blir det jo litt krevende.
   #5
 1 207     0
Hei!
Skal skifte en stoppekran som ikke lenger stopper noenting.

Eg har ingen utvendig stoppekran fra før, men på befaring fra rørlegger mente han klart at dette måtte eg ha.
Det er jo selvsagt en fordel, men også en ekstra kostnad... Er det er krav?

Hva kan eg forvente at det koster for at han skal skifte kran innvendig, og lage en kran utvendig, når eg står for gravejobben?

Det er i Bergensområdet.

Takker for svar!

Det er et krav til utvendig stengeventil (også kalt bakkekran) Dette kravet antar jeg har vært i flere tiår Se Tekniske bestemmelser punkt 2.5.
I Bergen sitt Sanitærreglement punkt 3.1 står det : Abonnenten (eier av sanitæranlegg) har ansvar for drift og vedlikehold av eget ledningsanlegg (sanitæranlegg). Anlegget skal til enhver tid tilfredsstille gjeldende funksjonskrav.
Mulig dere har en bakkekran men som i ettertid er fylt over. Jeg ville brukt litt tid å lokalisere denne. Er den defekt, vil jeg anslå at det koster noen tusen i deler og noen timer for rørlegger. Kommunen er sikkert behjelpelig med å stenge vannet for dere.
  (trådstarter)
   #6
 67     0
Takk for flere svar!

Eg ble nysgjerrig på om det finnes en utvendig stoppekran, så eg begynne å grave litt.

Skal grave litt mer enn der som er på bildene.
Min første tanke er at røret ikke burde ligge begravet i en blanding av jord, småstein og større stein i en vilkårlig blanding.
Kanskje eg ender opp med å grave opp hele veien..
Skifte gammel stoppekran - Vanlig pris og utførselse? - 20190711_213718.jpg - HussteinSkifte gammel stoppekran - Vanlig pris og utførselse? - 20190711_213724.jpg - Husstein
HSt
   #7
 23 955     Lillestrøm kommune     1
Min tanke er at det ser ut som det ligger veldig grunt så her bør du legge markisolasjon. PE rør er solide saker så det tåler nok en god del.

  (trådstarter)
   #8
 67     0
Da var jobben overstått!
Eg er meget fornøyd, og eg synest rørleggeren gjorde en god jobb til en rimelig pris (ift. konkurrentenes tilbud).

Det ble montert utvendig stoppekran med spindelforlenger. Denne måtte modifiseres litt fordi den var ikke kort nok. Det er verdt å nevne at det utvendige røret var er Elvestadrør (vannrør med varmekabel og enda et vannrør utenpå), ikke at det var noe problem!
Innvendig ble en gammel kran med seteventil(?) skiftet ut til en ny stoppekran med kuleventil.

Ang. utvendig gjenstår det litt pynting med rørisolasjon og markisolasjon osv rundt stoppekranen og spindelforlengeren.

Spørsmål: Noen som vet hvor man får tak i kumlokk/lokk til spindelforlenger som står på en parkeringsplass? Rørleggeren mente eg sparte noen kroner om eg handlet dette selv, men eg vet ikke hvor de har slikt.

Hele jobben kom på kr 8600 for deler og montering inklusiv. mva. Eg gjorde gravejobben selv.

Legger ved bilder.
   #10
 4     1
Du har vært løsningsorientert i hvordan redusere lengden på spindelforlengeren.
Jeg representerer Helnor, Norges eneste produsent av spindelforlengere.
Vi kan hjelpe til hvis man måtte møte på et slikt problem, med vår produksjon på Rudshøgda (i nå Innlandet fylke) kan vi lage nærsagt alle lengder på bestilling - med kort leveringstid.

Til ditt spørsmål om en avslutning på toppen av spindelforlengere, så har vi flere løsninger.
Se her: https://www.helnor.no/va-teknikk/10/