280    6    0  

Skjøte bjelke og bunnsvill

 41     0
Hei.

Jeg skal skjøte en bjelke og en bunnsvill. Disse ser man helt til høyre i bildet. Som man ser er det ikke mye av dem som stikker ut, så det er få festemuligheter for skjøting.

Men kan man bruke bjelkesko i riktige dimensjoner til dette - en tilpasset bjelken og en tilpasset svillen? Dvs skru en bjelkesko inn i endeveden på hver av de to, og på den måten skjøte?

Vil det bli sterkt? Er det så enkelt? Er det noen fallgruver jeg ikke ser da?
Skjøte bjelke og bunnsvill - 94D70983-7EEA-415C-AD71-184333C354D1.jpeg - helge2

   #1
 5 111     Sørnorge     0
Har du tenkt å mure oppunder etter gjennomført skjøt?
Hvilken belastning utsettes denne skjøten for?

Ville ikke skrudd inn i endeved. Kommer det litt fukt så forsvinner alt skruefeste.

Ser ut som du kommer til med spikerplate på tre sider. Spikere i platene bør ikke være mindre enn 6cm fra endeved. Ser ut som du likevel kan få plass til en del spiker i platene.

En annen mulighet - om du har plass i høyden - er jo å bare legge ny bjelke oppå den gamle. Eller henge den under med et par gjennomgående bolter og store skiver. Eller du kan felle de litt ned i hverandre for å begrense høyden.

Ellers er jo en dovetail som er bred øverst og smal nederst en veldig tøff måte å gjøre dette på. Det krever dog litt presis saging.
HSt
   #2
 28 842     Lillestrøm kommune     0
Hvor mye vekt er det her?

Avlaste hjørnet og fjerne klossene og legge inn tørkete impregnerte bjelker. Jeg har brukt dekkestøtter, de kan evt leies billig.

Jeg skriver tørkete for de krymper en del på høyden.

Så skrur du ting sammen med 8mm konstruksjonsskruer (de må skrus med elektrisk muttertrekker, du får en billig på Jula)
   #3
 5 111     Sørnorge     0
(meec og biltema muttertrekkerene med ledning er så store at du som oftest ikke kommer til der du skal bruke dem. Velg heller en liten batterimuttertrekker til dette om du ikke har kompressor fra før. Trenger du mye kraft vil du ha luft-muttertrekker.)
HSt
   #4
 28 842     Lillestrøm kommune     0
Nei, luft muttertrekker slår på en annen måte, når Jula hadde saldo feil for 2 år siden så kjøpte jeg en trykkluftdrevet muttertrekker (ikke Jula) den klarer ikke å skru inn 8 mm konstruksjonsskruer

Du ser den elektriske muttertrekkeren nærmest er som en skrudrill inntil motstanden øker.
   #5
 5 111     Sørnorge     0
Det finnes både svake og sterke luftmaskiner. Akkurat som i batteriverden og ledningsverdenen. Men luftmuttertrekkere er MYE mindre i fysiske mål enn sine strømdrevne kolleger med samme oppgitt kraft.
HSt
   #6
 28 842     Lillestrøm kommune     0
Mulig men den elektriske er i hvertfall perfekt å skru med og da trenger en ikke lete etter modellene du har funnet at virker