138    5    2  

Skjøte gips kortside/ Sparkle kortsider

 5     0
Jeg trenger råd! 

Vi har nylig hatt inne snekker til å gipse taket, og tanken var å ha inn maler til å sparkle taket etterpå. Pga økonomi blir vi nødt til å sparkle selv, og har derfor satt meg litt inn i sparkling. Leser at man skal fase av 45° på kortsidene (det er brukt gipsplater med fals kun på langsidene og rett kant på kortsidene), før man sparkler og strimler. Ved å kikke raskt over taket, ser jeg at det er tilnærmet umulig å fase kortsidene, da det i de fleste overganger er skruer svært nærme skjøtene, og flere steder satt skruer MIDT i skjøten 🤯😅 Er det noen måte å løse dette på, annet en å måtte skru ut en million skruer og skru de på nytt? 😅Spørsmålet mitt er da, er det gjort en ordentlig jobb med gipsplatene? Er jeg urimelig om jeg klager på dette? Hele poenget med å ha snekker inn for å gjøre dette, var for å få det gjort ordentlig og nøyaktig.. Se bilde. 
Skjøte gips kortside/ Sparkle kortsider - IMG20240522102500.jpg - HM_89

   #1
 4,728     Sørlandet     0
En maler sparkler dette lett.

Du har dessverre ikke noe å klage på. Selv om det ikke er hundre prosent er det godt nok for videre arbeid.
  (trådstarter)
   #2
 5     0

En maler sparkler dette lett.

Du har dessverre ikke noe å klage på. Selv om det ikke er hundre prosent er det godt nok for videre arbeid.Og for oss som skal sparkle dette selv, hvordan mener du vi skal gå frem for å unngå at dette sprekker/få til fals og papir?
   #3
 4,728     Sørlandet     0
Vet ikke, jeg kan ikke sparkle men leier inn maler når det skal skje. Men man kan ikke forvente at tømrere gjør noe annet enn som vanlig uten å få beskjed om at amatører som ikke kan sparkle skal sparkle.


Alle bygg og hus jeg har vært på ser slik ut i varierende grad og malerene fikser det greit.
   #4
 1,894     Sandefjord     1
Egentlig tror jeg du kan klage på monteringen om ikke platene er montert iht monteringsanvisningen fra plateprodusent.

Jeg hadde vært mest bekymret om skjøten på bildet ikke er midt på lekten. Plasseringen av skruene kan tyde på det. Ville satt inn noen ekstra skruer. Vær forsiktig så ikke papiret brytes når du skru nær kanten.

Skruene i skjøten kan fjernes. De har absolutt ingen funksjon.

Når det gjelder sparklingen, så må man uansett sparkle bredt på kortsidene. Selv om du lager en fals, vil jo ikke papirremsen få plass ned i falsen på samme måte som på langsidene.

Ser taket forøvrig greit ut, så hadde jeg kjørt på videre med sparkel, grunning og toppstrøk.


Husk å skru inn skruen som står ut.
Og mangler det skruer på høyre bildekant? Det kan se sånn ut?
   #5
 6,463     Akershus     1
Sikker på at snekkerne var fagfolk? Ser ikke sånn ut.... Alle kan kalle seg snekker...


.Thag