201    7    0  

Stubbloftsleire som drysser

 5     0

Vi har nettopp kjøpt et hus fra midten av 50-tallet. Der det drysser sand ned fra himlingen når lister taes ned, og hvis det bankes i veggen. Har kommet frem til at dette mest sannsynlig er stubbloftsleire. Mitt spørsmål er da om det kan tettes igjen mellom himling og vegg slik at dette ikke drysser ned i rommene?

   #1
 1,674     0
Er vel bare å tette godt, sikkert lurt med tanke på varmeøkonomi også. Får dere sett det ovenfra?
   #2
 3,277     I huset mitt     0
Trodde ikke leire ble brukt i gulv etter 2. verdenskrig her i landet?
-Glassvatt og det de kalte englehår var vel vanlig på 50 tallet.

Greit å åpne litt å se hva som er der ja.



  (trådstarter)
   #3
 5     0
Glemte å si at det er er horisontaldelt tomannsbolig, der vi har kjøpt 1. etg. Hadde håpet på en løsning som bare tetter det slik at det ikke drysser. Vanskelig å få åpnet å fjernet det uten å lage storjobb og inkludere de i 2. etg. Har fått tips om å benytte byggskum til å tette i takkanten før lister monteres igjen.
HSt
   #4
 36,582     Lillestrøm kommune     0
I ‘66 vurderte de sand i etadjeskille for lyddemping, hvor godt det virker vet jeg ikke
   #5
 767     0
Når jeg har revet tak her, har det også vært en del sand og møkk, men er bare pga tregulv med varierende sprekker i etasjen over. er ikke noe mengder. fra 56 dette da.

maskere godt å bruke fugeskum fungerer nok helt fint.
   #6
 5,336     Tromsø     0
I ‘66 vurderte de sand i etadjeskille for lyddemping, hvor godt det virker vet jeg ikke

I vårt hus er det brukt skjellsand i etasjeskillene i den originale delen fra 1948. Glava i tilbygget fra 1970. Det er vanvittig mye bedre lydisolasjon mellom etasjene i den originale delen av huset, men varmeisolasjonen mellom etasjene er ikke mye å rope hurra for. Eller vi kan si det sånn: Det er litt gulvkaldt i første etasje mens vi trenger nesten ikke å fyre i annen etasje.
Signatur
HSt
   #7
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Det var kostnad bl.a som påvirket valget av å sløyfe sand i prosjektet i ‘66. Uten lydbøyler og trinnlydplater så er det ikke mye lydisolasjon mellom etasjene