24    0    0  

Taklekkasje

 3     0

Finnes det et godt tips som kan lokalisere selv den minste taklekkasje?
Jeg har hatt en lekkasje som har spredt seg sakte men sikkert inn til oppholdsrom i huset, slik at nå har takess-platene inne fått lekkasjemerker.
Det er snakk om en ganske liten lekkasje, som først var antatt å være en spiker som gikk gjennom yttertaket og hele veien inn til innsiden av taket på loftet.
Forsøkte å bryte av spiker og tette det lille hullet som var. Men, taket viser seg å fortsatt lekke, da merkene i takess-platene i stua bare har blitt større med tiden.

Jeg har ikke økonomi til å få dette undersøkt eller reparert av fagmann, så jeg trenger gode råd til hvordan jeg kan gripe an denne situasjonen, siden jeg ikke har noe erfaring og kunnskap med sånt. 
Husforsikring er ute av bildet. 
Har heller ikke noe kjentfolk lokalt som kan hjelpe. Så jeg befinner meg i en ganske fortvilt situasjon, og venter vell bare på at jeg får takess-platene i fanget en dag.

Mine to spørsmål er derfor følgende :

Hvordan lokalisere en lekkasje? Har forøkt å klatret på yttertaket, og forsøkt å "følge sporene" på loftet, men finner fortsatt ikke noe åpninger. Men, så ser jeg også med et uerfarent øye, som sagt.

Og, er det mulig å kun bytte de takess-platene som har blitt utsatt for lekkasje, eller må jeg ta ned samtlige plater på hele taket, for å kunne erstatte de som er utsatt? ( jeg tenker da sælig på at takess-platene ligger i "spor" og at det da blir vanskelig å kun bytte de som er utsatt )

Håper noen kan hjelpe med litt gode råd, slik at jeg i det minste får tettet lekkasjen med midlertidig "enkle" grep, så det ikke blir noe verre.