53    0    0  

Tette hull etter gammel peis eller montere overstrømningsrist, varmeflytter, etc?

 1     0
Hei!

Holder på med litt oppgraderinger av stua, og lurer på hva som er lurt å gjøre med hull gjennom veggen etter gammel peis. Det er snakk om en leilighet i en blokk fra 60-tallet som opprinnelig hadde en gammel peis. Peisen ble revet og erstattet av en ny for noen få år siden. Ved siden av peisen er det nå et stort hull som går gjennom veggen ved peisen og til naborommet som brukes som kontor/gjesterom. Hullet er cirka 30x15x20 cm. På gjesteromsiden er det en ventil, så jeg regner med at den gamle peisen har gitt varme dit eller hentet luft derfra?

Dilemmaet mitt er om jeg skal mure igjen hullet eller sette på en overstrømningsrist på peissiden i håp om at noe av varmen peisen avgir vil spre seg til naborommet? Leiligheten er generelt iskald, så jeg lurer også på om det kan være en ide å installere en form for varmeflytter. Jeg trenger tips og innspill til andre løsninger, så fyr løs!

Tette hull etter gammel peis eller montere overstrømningsrist, varmeflytter, etc? - IMG20231215120617.jpg - FlipperTette hull etter gammel peis eller montere overstrømningsrist, varmeflytter, etc? - IMG20231215120649.jpg - Flipper