118    1    0  

Tette stiftehull etter montering av vindsperreduk?

 37     0
Jeg har skjønt det er viktig at vindsperre monteres helt tett for å unngå at vann kommer inn i isolasjonen. Når jeg monterer vindsperreduk (Tyvek Soft Xtra) og stifter denne til stenderne/lektene, så pleier jeg å sette på en liten bit vindsperretape på stiften for å tette hullet. Jeg har ikke tenkt noe mer over at jeg gjør det, men tror jeg har lest en gang at det bør man gjøre.

Når jeg nå begynner å studere litt rundt på sidene til Isola / Tyvek, SINTEF og diverse forum, så kan jeg ikke finne denne praksisen beskrevet. Så hvor jeg har det fra er jeg litt usikker på. 

Derimot finner jeg mye info om at stiftehull i dampsperre på den varme siden av isolasjonen må dekkes til for å hindre fukt fra huset å komme inn i isolasjonen.

Men logisk sett så bør vel stifter etter montering av vindsperreduk også dekkes med tape for å unngå at vann renner inn i hullet og bak duken? Eller er ikke det vanlig? Og hvis dette er en selvfølge, hvorfor finner jeg ikke noe om dette hos Isola / Tyvek eller SINTEF? (Med forbehold om at jeg er har oversett noe...)

Dekker dere stiftene med vindsperretape?

   #1
 3 679     Akershus     0
Niks! De blir ofte klemt med lekter, og gjør de ikke det, dekker vi ikke til stiftene... Det skal ikke *renne* vann på den duken, og kommer det noen dråper på duken, er det høyst marginalt hva som kommer inn i festepunktet. Og skulle det komme inne mikroskopiske mengder, puster duken så dette tørker opp igjen.

Med det sagt er ikke vindsperra der for vann primært, den er der for å gjøre veggen vindtett... *og* vannavstøtende.

.Thag
Signatur