163    10    0  

Tilpasse skapdører fra Ikea eller lage egne?

 2 065     0
Holder på med garderobeskap under trappen.

Hver stamme må tilpasses høyden på trapp, og i topp fester jeg en hylleplate for å låse av og kompensere for manglende topp på skapene.

Jeg har to ting jeg lurer på hvordan jeg skal løse her.

1)
Skapdører. Tanken var å kjøpe ferdige dører fra Ikea, så bare sage disse skrått til å passe trappen. Men hva gjør jeg så med det åpne kuttet på toppen av hver skapdør for at dette skal se fint ut? Bør en eventuelt lage skapdørene selv istedet av feks mdf plater? Å tilpasse Ikea sine dører gjør det jo langt enklere med tanke på hengsler osv.

2)
Trappen er bredere enn skapene er dyp. Hvordan bør jeg løse dette så skapene ikke tipper når skuffer trekkes ut? Jeg får jo ikke festet de i veggen på noe vis. Kan jeg bare kubbe i mellom topp skapstamme og trapp for å låse av? 

En annen ting er om jeg skal revurdere bruk av pax til fordel for feks kjøkkenskap og dører tilpasset disse. Blir mye som går tapt ved å kjøpe pax på 201 høyde.

   #1
 159     0
Tilpasse skapdører fra Ikea eller lage egne? - Snapchat-1025809245.jpg - ProphetSe7enJeg skråskjærte dører fra IKEA. Har støvsuger og diverse under trappa, så satte bare opp dører. Lekt på veggen til vestre og en i midten. Kuttet i toppen ble så fint at jeg bare kommer til å male hvitt på toppen. En mulig konflikt når man kutter er at hullet til hengslene er akkurat der du skal kutte.
Skapdørene er ikke justert på bildet.
  (trådstarter)
   #2
 2 065     0
Kan du ta ett bilde med dørene åpen også?

Brukte du dører fra pax serien eller beregnet til kjøkken?

Ser jo skikkelig bra ut
  (trådstarter)
   #4
 2 065     0
Kan jo gjøre som du har gjort, vil jo bli betydelig billigere enn å kjøpe fire pax stammer for å herpe disse

Så der det er behov for skuffer kan jeg jo eventuelt sette inn noen trådkurver eller tilsvarende.

Om jeg går for pax/kjøkkenskap så er jo dette med kapp der hengsler kommer en problemstilling. Men dette kan jeg jo til dels tilpasse med å måle i forkant og forskyve hvor første skap begynner slik at en ser at en får inn nok hengsler på hver skapdør. Glippen som eventuelt kommer før første modul kan jo dekkes med en tilpasset dekkside
HSt
   #5
 30 394     Lillestrøm kommune     0
Sett en topplist over toppen av dørene

Jeg malte modifiserte lyslister i forbindelse med installasjon av en kjøkkenventilator med riktig farge var det vanskelig å se at noen deler var malt
  (trådstarter)
   #6
 2 065     0
Tenker jeg får begynne med en stanme. Første skal i teorien være nok til de to første skapene, og en skapdør skal dekke de to første om jeg har beregnet riktig.

I første omgang er det å få på plass stammene, innredning kan jeg ordne senere når jeg ser om dette går som planlagt

Om hull til hengsler ikke passer så kan det alltids lages nye hull, kan låne meg en Kreg Hinge Jig.

Tenker trekke rammene så langt bak at kappet på topp av skapdørene er skjult.

Ser jo nå når jeg holder på at jeg får mye tomrom bak skapene, nesten 40 cm som går vekk bak hvert skap. Så da er jo spørsmålet om dette er en god utnyttelse av plassen eller om det bør løses på andre måter. 4 skap gir jo 200x40 cm i tapt plass.

Trenger rett og slett et sted å oppbevare sengetøy, støvsuger, mopper og sesongbasert bekledning

Så lurer litt på alternativer her nå. Å montere skap eller hyller helt inn mot vegg er jo en mulighet, men det vil ikke være veldig praktisk med tanke på å måtte "krype" under trappen for å komme til. På an annen side vil det gjøre alt litt "luftigere" i passasjen mellom trapp og vegg, her er det rundt 100 cm.
HSt
   #7
 30 394     Lillestrøm kommune     0
Lag hyller innenfor skapstammene som betjenes gjennom skapet, det er nok av ting som bare skal oppbevares som kan hentes ut derifra de få gangene du trenger dem

Selv hadde jeg kanskje sett på ekstra lange glideskinner på store skuffer

   #8
 4     0
1)
Skapdører. Tanken var å kjøpe ferdige dører fra Ikea, så bare sage disse skrått til å passe trappen. Men hva gjør jeg så med det åpne kuttet på toppen av hver skapdør for at dette skal se fint ut? Bør en eventuelt lage skapdørene selv istedet av feks mdf plater? Å tilpasse Ikea sine dører gjør det jo langt enklere med tanke på hengsler osv.


IKEA bruker nok sponplater kledd med Melamine. For å få en fin kant må man stryke på et kantebånd. Se her for en video: https://youtu.be/le7ofESnHJU

Vær klar over at disse platene må sages på en spesiell måte også: https://youtu.be/-jDQANoRHwI

Man kan også kjøpe slike plater direkte: https://www.obsbygg.no/bygningsplater/hobbyplater?sortBy=Relevance&count=20&color=HVIT
  (trådstarter)
   #9
 2 065     0
Det kan jo være en løsning å kjøpe plater der fremfor ferdige skapdører. Sideplatene hadde vært greit å fått ferdig med huller i til hyller, skuffer osv.

Den kantkutteren han bruker på videoen så grei ut for å få fine avslutninger på kantbåndet. Hvem selger noe slikt?

Får tenke litt på det frem til jeg er ferdig å sparkle og male veggen under trappen.

Heller mest mot å gå for 3 skapstammer fremfor 4. Mister da det høyeste skapet som er 170-210 cm høyt, men samtidig får jeg enkel tilkomst bak de tre modulene som blir montert, inngangen til kjellerstuen blir ikke så smal og jeg beholder en følelse av at det er åpent under trappen fortsatt samtidig som jeg får inn hvertfall 6-8 store skuffer i de tre seksjonene. Skulle være nok til sengetøy og litt andre ting det. Kan også legge til en ekstra modul senere om jeg ønsker det.

Bare usikker på om jeg skal velge 3 stk moduler fra pax serien eller 3 kjøkkenskap. Får ta en tur på Ikea å se hva som finnes av innredning/skuffer til de to alternativene for å se hva som vil passe best til mitt behov.
   #10
 159     0
Tilpasse skapdører fra Ikea eller lage egne? - IMG_20220117_204340.jpg - ProphetSe7enTilpasse skapdører fra Ikea eller lage egne? - IMG_20220117_204233.jpg - ProphetSe7en
Beklager sent svar.
Øverste hengsel ble det ikke plass til da det kolliderer med trappa. Kuttet er gjort med dykksag og maskeringstape. Blir malt en vakker dag.
Stolpen i midten er skrudd i trappa, samt har en lekt til bakvegg, og er skrudd med en liten vinkel i gulvet. Ville  ha det listefritt mot gulv.