244    2    0  

Timespris bytte kledning/snekker

 1     0
Hei!

Vi er et nyetablert entreprenørfirma som akkurat har begynt å få inn et par mulige jobber. Den ene jobben er å skifte kledning på et hus, der huseiere har revet tidligere kledning. Han har også handlet materiale. Hvordan regner man en fornuftig pris på en slik jobb? Hva er vanlig timepris for tømrer? Vi skal lekte ut, etterisolere, legge asfaltplater og ny kledning. I tillegg er det en del opprettningsarbeid. På forhånd, takk!

Fredrik

   #1
 862     Bergen     0
Regn ca 1 uke på 2 mann pr vegg minus ev riving. Riving 1 vegg utgjør ca 1 dag på 1 mann. At byggherren holder materiell ville jeg sagt var en ulempe da en går glipp av minimum 10-15 % materialfortjeneste. Det skal være buffer for bl.a. verktøyhold og forbruksmateriell samt uforutsette utgifter. Surt å punktere på byggeplass fx eller få en takstein ned på panseret på egen eller andres bil.

Det beste er å lage seg en kalkylemal med et regneark og der sette opp materialposter og dele arbeidet opp i enkelte operasjoner. Du kan også velge å lage kvadratmeterpriser for gjenbruk, men det mest viktige er å regne om til dager/uker og sammenligne med tidligere jobber om det fx er reelt å gjøre en jobb på 4 uker - om det er det du kommer frem til. Det er også svært viktig å ha med en riggpost samt det samme for uforusette utgifter - det blir det som regel mer enn nok av. Rigg er ekstra tid og utgifter og kan være alt fra 5-20 % i forhold til fx adkomst, lagring, oppbevaring av verktøy og hvor klart definert jobben er på forhånd.
Signatur
HSt
   #2
 16 756     Sørum     0
Det gjelder også å organisere seg slik at dere får jobben gjort. Så et firma som rehabiliterte et stort hus etter vannskade, de hadde fremdrift som kun var 1/4 av det en burde forventet hvordan de egentlig overlever vet jeg ikke.