171    0    0  

Totalrenovering av 60-tallshus

KPB
 38     Fredrikstad     0
Første husprosjekt, første post på BB.. (som fot i hose det..)

Vi har kjøpt oss et pent lite hus i original stand fra 1958 på 84kvm grunnflate. Én hovedetg. med kjeller under på 50kvm. Vi har nå brukt ca. 6mnd på planlegging og tegning samt 2mnd. for byggesøknad og er straks i gang med arbeidene.

Prosjektet innebærer riving av ALT innvendig, 40kvm tilbygg uten kjeller, flytting og bytting av samtlige vinduer til å passe ny planløsning, ny kledning i malmfuru med 10cm utlekting og isolasjon, nytt plannja trend båndblikktak, omgjøring av kjeller til kjellerstue, soverom, teknisk og vaskerom samt spriraltrapp ned til kjelleren som i dag ikke har adgang fra hovedetg. Det blir vannbåren gulvvarme i hele huset, balansert ventilasjon og luft/vann varmepumpe. Totalt får vi 126kvm i hovedetg. og 50kvm i underetg.

Huset kostet etter en het budrunde 2,8M. Pris på utvendige arbeider er estimert til 1M av norsk seriøs entreprenør. Prisvurdering av megler for huset etter at det er ferdig er satt til 4,5M. Dvs. at vi har 700K igjen til innvendige arbeider.

Jeg er selv tidligere rørlegger og kommer til å ta denne delen av jobben, samt bygging av bad, kjøkken, gulv og innvendige vegger selv. Men gipsing, sparkling, maling og listing tenkte vi å sette bort. Også har vi den store stygge posten elektroarbeider!! Min far har god kunnskap og vil hjelpe mg mye med dette, kabling, trekking, osv, har gjort avtale med et elektrofirma som kobler, bygger sikringsskap og godkjenner arbeidene. Men jeg lurer på om noen av dere har erfaring fra tilsvarende prosjekt og vet noenlunde hva dette koster i materiell osv! For der er vi blanke.. Jeg er redd elektroposten spiser opp budsjettet vårt!?

Jeg har tenkt kjøkken 100K, bad 70K. gulv 70K, oppvarmingsystem 120K, ventilasjon 30K, diverse innvendig snekkerarbeid 100K, trapp 50K. Da gjenstår 150K til elektroarbeider. Kjelleren må vi nesten ta litt pø om pø etterhvert. Her er det mange timer, men lite matrialkost.

Er dette prosjektet helt bak mål? Eller kan det la seg gøre? Vi er handy og får til mye selv, men tiden er jo selvsagt en hindring.. Må antageligvis ha hjelp til mer enn vi tenker nå for å bli ferdige, men har god tid.
Signatur

Bak mål, eller gjennomførbart?

  • Bak mål!
  • Tommel opp om dere står på mye selv!
  • Helt innafor..!