33,190    52    0  

Totalrenovering av bad og kjøkken i leilighet

 75     Oslo     0

Til helgen begynner riving av badet i leiligheten min. Etter å ha fått inn anbud på jobben godt over 200.000kr bestemt jeg meg for å gjøre mestparten av jobben selv. Rørlegger er hyrt inn for å legge nye rør og elektriker for å ta det elektriske.

Badet er ca 4,5kvm og bygget ca. 1989 og må gjøres noe med. Fugene har løsnet, sprekker i flisene, kraner som lekker og generelt mye rart. Spent på å se hvordan det ser ut på baksiden..

Jeg skal samtidig bytte hele kjøkkenet og flytte litt på vann og avløp der, dermed blir det nytt røropplegg med rør-i-rør i hele leiligheten. Skal også flytte varmtvannsberederen og rørleggeren ville montere innbyggingstoalettet selv for å kunne gi garanti på jobben. Rørjobben er stipulert til 46k inkludert toalettet og montering av batterier/dusj.
Elektrikeren skal legge spotter i taket, varmkabel, flytte kursen til vvb og fikse litt på kjøkkenet som tilsammen kommer på ca. 20k. Målet er å havne under 100k, vanskelig å tjene mer enn det på en måneds jobb på sommeren :)

Til helgen rives bad og kjøkken, så skal jeg bygge inn en ramme for å montere varmtvannsberederen oppunder taket og gjøre klart for montering av rør og el. Deretter begynner gjenoppbyggingen...

Byggemåten er tenkt på følgende måte, tar gjerne kommentarer!
- Gulv: spon, isolerende plate (depron/cable board?), varmekabel, avretting, støp til fall, flis
- Vegg: rupanel, våtromsplater (conboard), fliser
- Membran: Smøremembran med duk på gulv
- Tak: Gips med downlights

Fargevalg blir middels mørke grå gulvfliser (30x30) og hvite avlange veggfliser, størrelse har jeg ikke bestemt enda.

Noen som har tips til billig og bra foldedør til dusjhjørne?

Har aldri gjort noe så omfattende før, har satt opp litt gipsplater, listing og maling, så dette blir spennende! Tar villig imot tips og råd!

Legger ved noen bilder av slik det ser ut nå så kommer oppdateringer fortløpende.
Totalrenovering av bad og kjøkken i leilighet - 1.jpg - hjalmarm
Totalrenovering av bad og kjøkken i leilighet - 2.jpg - hjalmarm
Totalrenovering av bad og kjøkken i leilighet - 3.jpg - hjalmarm
Totalrenovering av bad og kjøkken i leilighet - 4.jpg - hjalmarm

   #1
 21,481     Enebolig     0
Høres interessant ut dette. Men alle prisene var over 200K? Det koster med bad...
  (trådstarter)
   #2
 75     Oslo     0
Alle seriøse anbud var ca 200k +/- 20k og det var pluss fliser, batterier og inredning! Fikk 4 tilbud.
Fikk et anbud på 150k fra en entreprenør men tok det ikke seriøst. Var en mail skrevet på stikkordsform på meget dårlig norsk, tar ikke sjansen på denslags. Dette er i Trondheim.
   #3
 21,481     Enebolig     0
Ja, det var voldsomme priser, når det gjelder rørlegger så må man jo ha like "mye" vann på et bad uansett størrelse. Men du vil spare mye på å gjøre dette selv.
  (trådstarter)
   #4
 75     Oslo     0
Det er en ting jeg ikke har helt klart for meg (det er sikkert mange ting men en jeg kommer på hvertfall), og innstøping av sluk og montering av slukmansjetten.
Har jeg forstått det riktig, så monteres sluket før man legger spongulvet og kubbes inn (bygger sluket noe opp fra gulvet, eller flukter det med lektene?) deretter legges spongulv og så avrettingsmasse (her virker det som man bruker et rør av samme diameter som sluket som forskalning for å holde støpen unna?), når avrettingen har tørket tar man vekk røret (forskalningen) og legger membran med slukmansjett som tres ned i sluket og deretter skrus fast med klemringen? Er dette riktig?

Det med slukmansjetten har jeg funnet gode videoer som viser hva man gjør, men det er mer det med støpen og forskalningen jeg lurer på.. Takker for hjelp! Smile
   #5
 912     OSLO     0
Du får sluk beregnet for plate+påstøpning. Finn korrekt sluk så sparer du deg litt arbeid.
   #6
 1,519     Oslo     0
Jeg har 30x30 fliser på gulvet, gutta fra firmaet som gjorde jobben hos meg sa at det ikke var helt trivielt å få til korrekt fall samtidig som ingen fliser stikker opp. De fikk det til, men jeg forstod de dithen at det var for viderekommende å få et godt resultat. Jeg trodde det var en moderat størrelse på gulvfliser, men i følge de var det ganske store fliser. De sa at de måtte være veldig nøye på støping for å få det korrekt.

(Og nei, dette var ikke ufaglærte amatører fra det store landet utlandet som ikke aner hva de driver med - norske håndtverkere fra et stort firma i Oslo som bygger et par hundre bad i året)
   #7
 22,342     Akershus     0
Store fliser og fall er ikke lett 30*30 går fint hvis man har "lite" fall. 30*60 kan bli tålelig greit. For slike jobber bruker jeg en fra "det store landet utlandet", da han får det til best.

  (trådstarter)
   #8
 75     Oslo     0
Da kommer jeg med en liten oppdatering.

Badet og kjøkken et gikk ut på rekordfart forrige helg. Hadde besøk av tre kompiser hele helgen, med litt øl og diverse var det gjort på et blunk. Ligger litt bilder av herligheten under. Etter at gutta dro gikk det med noen timer til rydding før arbeidet fortsatte..

Badet var av meget tvilsom konstruksjon, gulvet var bygget opp med noe kryssfinerplater, oppå der var det lagt gips, så varmekabler, og så kryssfiner oppå der igjen med fliser rett på plata (!). I dushjørnet var det lagt en slags påstøp oppå det hele med noe som lignet en svart søppelsekk som membran. Ikke bra. Dette har selvsagt lekket og ført til litt fuktskader, heldigvis ikke for mye.

To av bærebjelkene har tatt skade, så hadde to snekkere innom på tirsdag for å se på skadene. Det var heldigvis ikke så ille, så jeg har kava bort råta og lagt på nye 2"x8" på utsiden med lim og spiker. Virker som det ble veldig stivt.

Måtte selvsagt ned med deler av lettveggen også ettersom denne var fuktskadet i bunn. Denne har jeg nå bygget opp igjen, litt annerledes konstruksjon enn tidligere. Tidligere var det lagt et gulv i hele leiligheten, og lettvegger oppå dette. Gulvet var lagt oppå det gamle loftsgulvet (plank). På badet har jeg tatt bort alt dette for å komme meg helt ned til bjelkelaget, dette ser jeg for meg at må bli stivere, og jeg kommer ned til omtrent samme høyde som gulvet i resten av leiligheten (etter påstøp og fliser osv).
Jeg kommer til å kubbe litt mellom de gamle bjelkene for å få det ekstra stivt, og for å få et nogelunde plant bjelkelag å legge gulv på. Nivelleringen er jeg ikke så nøye på, den tar jeg med støpen (er maks 20mm forskjell fra en vegg til den andre).

Jeg har også bygget en ny ramme til varmtvannstanken, som jeg nå monterer oppunder taket på badet. Dette var litt av en nøtt å knekke for en amatørsnekker, men det ordnet seg til slutt, og fikk lirket inn tanken med noen millimeters klaring. Mye frustrasjon en stund der. Har glemt å ta bilder av dette så det kommer senere.

Takker ellers for tips og råd! Jeg vurderer å legge to sluk, et i dusjsonen og et under vasken. Dusjnisjen skal være med foldedør, som jeg da kan lage helt adskilt fra resten av rommet. Fordelen med det er at jeg ikke får noe som helst vannsøl ut i rommet, men jeg må ha et ekstra sluk utenfor dusjnisjen. Rørleggeren mente også det ville bli lettere å lage fall og legge fliser med denne løsningen, ikke at jeg ser helt hvorfor men...

Har tenkt å bruke 30x30 fliser på gulvet, og mindre "mosaikkfliser" i dusjnisjen, så det kan bli interessant å legge dette fallet..

Slenger opp noen bilder!
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1387.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1389.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1390.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1391.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1395.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1396.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1397.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1398.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1399.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1400.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1402.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1403.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1404.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1405.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1407.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1408.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1411.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1412.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1413.JPG - hjalmarm
Totalrenovering av bad i leilighet - IMG_1414.JPG - hjalmarm
   #10
 10,486     Akershus     0

...Hadde besøk av tre kompiser hele helgen...
...med litt øl og diverse...
...Etter at gutta dro gikk det med noen timer til rydding


Det er helt vanlig  ;D


Interessant prosjekt, som det skal bli interessant å følge. Tøft gjort å fly på både badet og kjøkkenet på en gang. Du vurderer ikke å flytte om litt på veggen, og gjøre badet et par hakk større, da? Skal du fortsatt ha vaskemaskin der inne? Vårt bad er 4 kvm, og det fungerer greit, men det er jo ikke enormt mye plass, og badet er helt firkantet. Vi har en 40 cm vaskemaskin.
Et tips kan være å sette av plass til en liten avfukter. Vi har en sånn på badet, og det er gull. Særlig vintertid foretrekker vi å la avfukteren jobbe i stedet for at avtrekksvifta skal stå på i lange tider (vifta bør gå en liten stund rett etter dusjing). Avfukteren holder det tørt på badet, uansett vær. Håndklær tørker fort, det samme hvis vi tørker klær der.

Signatur