159    6    1  

Totalrenovering av hus – Hva kan/bør kjøpes på finn.no (nytt/brukt) av inventar

 37     0
Hei,
jeg har flinke snikkere som nå er i full gang med totalrenovering av mitt lite og gamle 2.etg hus. Jeg gjør det kan (riving etc.) selv, men det meste må jeg overlate til fagfolk.
Litt fakta om huset:
Grunnflaten er ca 11x9m. Takhøude 1.etg 2.10m. Kjøkken+stue slåes sammen. Huset vil bli veldig godt isolert. Bad blir utvidet. Pipe settes opp på nytt. Ny vedovn trengs. Nytt kjøkken. Nytt gulv. Ny varmepumpe. Ellers trengs det meste av innventar (sofa, stuebord etc). Alt elektrisk må tas på nytt. Veranda skal også bygges.
Siden totalkostnaden kommer til å bli høg må jeg nå vurdere å gjøre en del smarte og gode valg for å prøve å holde kostnadene nede der jeg kan.
Hva kan være lurt å kjøpe på finn.no av inventar, og hva bør kjøpes hos forhandler? Kampanjer?
Mitt spørsmål er egentlig.. hvordan kan jeg gjøre gode, smarte kjøp fremover?

Vegg: Wall2Paint er bestemt

Kjøkken: Ikea-kjøkken snart ferdigtegnet (kombiskap kjøpes utenom).

Vedovn: Ikke bestemt enda. Kan det kjøpes på finn.no? Anbefalinger? Ser for meg noe ligende som Aduro 9 m/sideruter. Evt en enda enklere en.

Gulv: Helst parkett i stue, men må muligens gå for Laminat siden det er en del rimeligere. Bør vel kjøpes nytt? Anbefalinger?

Varmepumpe: Anbefalinger? Kan det kjøpes på finn.no («som nytt»/brukt)?

Baderom: Kommer til å gå for en enkel med funksjonell/god løsning. belegg+baderomsplater

Inventar: .. sofa, bord stoler etc. Har endel allerede.. men noe bør nok byttes ut.
På forhånd takk for svar.


HSt
   #1
 34 631     Lillestrøm kommune     0
På hytte har jeg kjøpt verandadør og fått vindu på Finn.no, men slike prosjekter egner seg for gjør det selv prosjekter. For verandadør så har jeg mye tak så vær påkjenning blir ikke blir stor.

På innredningssiden der du ordner alt selv så kan du spare mye, sofa 2 & 3 seter til 20-30k betalte jeg 3-4k for på Finn.no ca 2 år gammel. Selger fortalte at den så mye mindre ut i butikken enn hjemme (sto klint opptil kjøkken når jeg hentet). Hvis du avtaler får du ofte bærehjelp ut fra selger.

På spisebord og stoler er vel egentlig problemet at Finn.no drukner i dette så det er bare å velge (lenge siden jeg søkte men vil tro det fortsatt er slik)
   #2
 166     Sandnes      1
Ville gått for laminat fremfor parkett, mtp pris og holdbarhet. Litt kaldere å gå på, men knapt merkbart.
Gå i butikk og finn noe du liker og følg med på salg, BerryAlloc og Pergo roterer modeller på salg.

Nå hadde Elkjøp sitt årlige 50% salg, men tegn hos flere butikker og følg med på kampanjer og salg. Epoq er så og si like dyrt som ikea, men du har bedre valgmuligheter for hvitevarer.

Ville gått for gips på vegg tak. Langt billigere per kvm enn walls2paint og du må nesten sparkle sponplatene hvis du ikke vil se skjøter.

Følg med på prisguiden for salg på baderomsinnredning. ofte toaletter, dusjkabinetter osv er på salg.
Teleror.no har ofte gode tilbud.

Du kan sjekke Finn for restpartier fra prosjekter, kanskje kommer du over byggvarer til en rimeligere penge.
  (trådstarter)
   #3
 37     0
Takk for veldig mange gode tips!
Hm.. ja.. du sier noe der. Kan hende jeg må undersøke mer hva som finnes av laminat. Til info har jeg nå bestemt meg for ikke å få for gulvvarme.

Ja, fikk tegnet kjøkken ho Epoq også, men likte vel Ikea sin tegning best, og prisen totaltsett ble endel lavere. Kommer til å gå for frittstående kombiskap, 140cm (ser etter noe på finn.no)
Ellers integrert platetopp, komfyr og oppvaskmaskin.

Hm, har forsåvidt bestemt meg for Walls2Paint vegger.. men usikker på om snikkeren har bestillt enda. Så kan kanskje ombestemme meg.
Har ikke regnet på hvor stor prisforskjellen blir på walls2paint vs sponplater.. Men det koster jo tid/penger å grunne, sparkle og male også.
Forhandler av walls2paint mente det ikke ble veldig synlig skjøter om man tok et frag med pussepapir mellom skjøter, og malte med kvalitetsmaling (som ikke var veldig utvannet).

Toalett+Blandebatteri har jeg, men trenger alt annet.

Når eg gjelder vedovn og varmepumpe har jeg siktet meg inn på disse:
Aduro 9 peisovn
Obsbygg 15990,- +div rør, underlag etc

MITSUBISHI KAITEKI 6300 VARMEPUMPE
16800,- +montering
   #4
 1 699     Sandefjord     0
Mitt beste tips er Finn.
Vi holder på med ett tilbygg nå. Har kjøpt både brukt takstein, dører og baderomsinnredning. Sparer en del penger, men bruker en del mer tid. Baderomsinnredningen må jeg feks male og skifte knotter på.

Tidligere har jeg kjøpt peisinnsats. Montert og etterpå kontrollert av feiervesenet. Alt ok. Så du kan også kjøpe en ovn på Finn.

Men kjøper du på Finn, så betinger det at du selv henter og evt oppgraderer og gjør det klart til bruk. Tror vinningen fort går spinningen om en snekker må bruke tid på tilpasninger/oppgraderinger/eller annet som de ikke må bruke tid på om du kjøper nytt.
  (trådstarter)
   #5
 37     0
Ja, jeg har begrenset kunnskap om å oppgradere/tilpasse selv, så kommer nok kun til å kjøpe via finn.no i samråd med snekker om det er noe de må innvolveres i.
HSt
   #6
 34 631     Lillestrøm kommune     0
Men det blir fort tapt tid, vi gjør det selv’ere kan fikse en flis i et vindu osv

Mht veggplater så aner en ikke hvordan de er lagret kommer du med plater så inviterer du til problemer mht reklamasjoner hvis noe går galt så la den som bygger ha ansvar for hele kjeden