62    2    0  

Trenger tips til å forbedre inneklima - hjelp!

 70     0
Nylig kjøpt bolig og flyttet inn i en enebolig fra 70-tallet. Nabolaget er veldig bra og barnevennlig, men vi har de siste dagene vært plaget av røyk fra naboens pipe. Vi bor på en haug i et boligområde, og det er huset nedenfor oss vi tror det gjelder. Virker som om vedkommende fyrer med våt ved i tillegg. Det lukter ekstremt mye røyk som kommer inn i ventiler over vindu samt varmepumpe, føler som om vi sitter rundt et bål til tider, og minstemann hoster og klør seg i øynene. Det er skikkelig ekkelt og vi er litt rådville her. Vi er nyinnflyttet mens nabo som har bodd her i alle år har sikkert sine faste fyrerutiner. Vi har i tillegg radon som er litt over grenseverdiene i dette huset, så vi kan liksom ikke tette det helt igjen.

Er det noen måte man kan finne en løsning til dette på som gagner alle parter? Hvor mye vil det ca koste å få innstallert et dugende ventilasjonsanlegg som både sørger for god utskift av luft samt forhindrer at piperøyk osv trenger inn? Finnes det røykfilter/giftfilter til varmepumper?

Alle svar mottas med takk!   #1
 447     0
Ikke veldig mye info å gå på mht størrelse på hus, tilgjengelig for føring av kanaler osv. men tipper 70k hvis du gjør det selv og rundt 120 hvis du setter bort jobben
TSt
   #2
 12 953     0
Men hvis ventilasjonen plasseres slik at den henter røyklukten utenfor så blir det absolutt ikke bedre.  

Fyringen kan ha med vaner også.  Nabo glemmer av og til trekken etter at det er lagt på og da tar det ikke fyr med en gang og da ryker det fryktelig selv om han benytter knusk tørr ved.  Når jeg oppdager det så sender jeg han en påmindelse på SMS.  De ser det naturlig nok ikke selv siden det kommer ut av pipe og treffer naboen som ligger høyere opp.  Men hos meg suges ikke luften inn like lett så kjenner det bare utendørs.  

På næringsbygg er min erfaring at det er veldig forskjellig hvor lett det trekker inn lukt utenifra.  Har hatt store bygg med flere anlegg som har oppført seg helt forskjellig.