45    0    0  

Trinnlydsplater/Gulvoppbygging

 17     0
Hei, jeg pusser opp et rekkehus fra 50 tallet, og har nå stavret meg frem til starte med gulvene på soveromsetasjen. 

Har bygget opp igjen resten av rommene med rockwool, fermacell gipsplater og hardgips, plastet, lektet ned tak og lagt opp skjult anlegg...så ønsker er komfortabelt og relativt lydløst gulv også ....

Dette er da grangulv som er vistnok behandlet med ferniss, som var en tøff slipejobb, ifølge de som mente noe om det...

Jeg har uansett valgt å ikke slipe de ned, for heller å bygge opp et nytt gulv direkte på det gamle.
Dette ligger flatt og uten vesentlige avvik , så her tolker jeg det slik at man kan legg rett på da et ikke er noe over 2-3 mm pr 2 meter i svikt?

jeg skal etterhvert isolere gulvet ( muligens blåseisolert en gang på 90 tallet)  fra undersiden når jeg tar stue/kjøkken.

Det jeg hadde tenkt, og lurer på, er om dette er en rimelig grei oppbygging av nytt gulv da...?:

først da et legge ullpapp eller ev noe trykkavlastende skummateriale på et par mm rett på grangulvet, , så legger jeg 36mm fermacell lydplater, så ett lag gulvgips, sannsynligvis fermacell der og da jeg er veldig fornøyd med veggplatene av samme type.....,varmereflektorplater 6mm, varmefolie,  plast, og så 14mm parkett. Parketten skal være ok til gulvvarme maks 27 grader , mente leverandør.

Stjeler litt av rommet, men jeg har satt opp alle lettvegger fra scratch så nivåer osv er ikke noe issue her egentlig, jeg har tatt høyde for å bygge opp gulv når jeg gjorde vegger osv.

Was sagen sie, dette er vel etterhva jeg har tolket meg frem til helt innafor, om noe overkill ?:) Eller?