117    4    0  

Varmepumpe for nedkjøling og varmefolie for oppvarming.

 13     0
Hei!

Lurer på om det er noen betenkeligheter mot å legge både varmefolie under gulvet og installere varmepumpe i samme rom?

Liker å ha det varmt i gulvet på våren, høsten og vinteren og ønsker å legge varmefolie pga dette.

På sommeren er det derimot fint å få nedkjølt boligen, tenkte da å montere varmepumpe til det.

Har ingen planer om å ha det varmt i gulvet og kaldt i rommet slik at varmepumpe og folie må jobbe mot hverandre. De skal selvfølgelig brukes hver sin årstid. Men pumpen vil brukes til oppvarming vår, sommer og høst hvis nødvendig. 

Skal legge parkett.

Har ikke peiling på om dette er dumt eller ok og det hadde vært fint med noen innspill.
Kostnadene for å installere er ikke relevant i seg selv, jeg er ute etter komfort, ikke å spare penger. 
-Med mindre det er noe jeg overser selvsagt. Wink

   #1
 2 329     0
Med "varmepumpe" gjetter jeg på at du mener luft-luft varmepumpe.

Hvis du mener seriøst at "Kostnadene for å installere er ikke relevant i seg selv" bør du vel også vurdere en jord/berg-varmepumpe, vann-til-vann-typen. Kan gi deg behagelig golvvarme, og har sine fordeler sammenlignet med varmefolie - f.eks. at under tepper og møbler flyter bare varmtvannet videre, mens folie insisterer på å overopphete - der den ligger, gir den fra seg varmen uansett. Og du blir mye mindre følsom for variasjoner i stømprisen (særlig hvis det innføres effekttariff).

Satser du på grunn/fjellvarme, kan du få nedkjølingen "gratis". Når kuldemedet kommer opp fra borehullet eller jordsløyfa er det gjerne 5-10 grader varmt. Da er det bare å pumpe det gjennom en "radiator" med vifte, en viftekonvektor. All energien du bruker er til sirkulasjonspumpa og vifta. Viftekonvektorer er relativt enkle enheter, som bør være driftssikre og holde lenge.
TBL
   #2
 128     Lørenskog     0
Går fint med luft luft varmepumpe og folie. Har begge deler selv. På vår og høst er det nok med varmepumpen for oppvarming. På vinterstid brukes både varmefolie og varmepumpen. I sommer har også varmepumpen blitt brukt for å kjøle.

Berg / jord med vann vann varmepumpe er nok bra, men blir helt annen investering. Det krever og plass til teknisk utstyr.
T1
   #4
 485     0
Min erfaring med luft-luft varmepumpe og folie er å sette gulvtemp til f.eks 24,5 grader og la varmepumpen dekke resten av varmebehovet. Da får man behagelig gulvtemp samtidig som man får utnyttet varmepumpen bra.