#11
 25     0
Jeg ser at du på den siste tegningen har plassert vinhyller ganske tett på komfyren. Husk på at over ovnen vil det bli mye varme, og langt fra noe godt miljø for flasker med kvalitetsinnhold. Var jeg deg ville jeg droppet vinhylla, eller evnt flyttet den til andre siden av vinduet.

  (trådstarter)
   #12
 266     med tak over haude     0
vinhylla var det eneste som passet inn i tegne programmet, hehe

egentlig er vi ikke vinkjennere, ser for meg mye steike os på flaskene også..

men samtidig er vinen lett tilgjengelig når en skal lage gode sauser ... synnest bare det såg litt rart ut med kun 1 vitrine skap på den siden?

kan prøve å tegne uten skap på den siden kansje... men er livredd for å innstallere et kjøkken med for lite hylle/lager plass
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 266     med tak over haude     0
uten overskap ved ovn

synnes det ser "nakent" ut?
Vårt hus-prosjekt. vestlandshus - adel3.jpg - weheee34
Signatur
   #14
 1,943     0
Personlig syns eg siste forslaget var best, og første forslaget var det eg likte minst. Der syns eg ovn og kjøkkenkum kolliderte litt. Eg ville prøvd å holde kokesonen så langt unna vaskesonen som mulig, både på grunn av hygiene (ikkje at det er eit stort problem da), men også fordi eg trur det er anbefalt med minst 80 cm. mellom komfyr og vask? Eg får i alle fall opp dette som tips i IKEA-programmet. Veit ikkje kvifor dette er anbefalt.

Er det berre siste forslag som  har vindu? Det var i alle fall veldig fint! :)

Har du oppvasken ved sida av ovnen? Eg ville vurdert å sette den til venstre for vaskekummen i staden. Dersom du er høgrehendt da Smile Skylle tallerken (med oppvaskkost i høgre hand), sette ned i maskina med venstre hand. Så slepp du å krysse hender.
  (trådstarter)
   #15
 266     med tak over haude     0
Takk for svar :)

på siste forslag må jeg til med rørlegger og elektrikker, blir derfor mye dyrere løsning, men når det gjelder kjøkken så lar jeg ikke noen lapper stå i veien for det.

på første kjøkkenløsning er vinduet på motstående vegg, ser så vidt silluetten av det. da må vi tette dagens dør, og lage ny åpning i en vegg.

og på siste tegning beholder vi dagens dør. (lager muligens åpning eller skyvedør fra norema)

ang. første kjøkkenløsning så vil kummen bli stilt motsatt vei, slik at vi får godkjent avstand mellom vask og kokesone.

i første tegning tenkte vi nettopp på det du sier, vaske kosten i høyre hand, i maskina med venstre, siste løsninga ble tegna i natt i hu og hast, men ble fornøyd med den også egentlig, men synes det blir lite skap plass?? eller er ikke det noe problem?
Signatur
   #16
 3,706     Ringerike     0
Blir spennende å følge med på dette, bare å fore på med bilder  ;D

Synes siste kjøkkenløsning ble den beste.

Hmm...kan det være en BX GTi som er i buskene nede til høyre på første bilde?
Signatur
  (trådstarter)
   #17
 266     med tak over haude     0

kan det være en BX GTi som er i buskene nede til høyre på første bilde?


det stemmer, om det er en gti eller ikke vet jeg ikke... bildene er i fra salgs annonsen, vi har ikke tatt over huset ennå, så har ingen private bilder :-\

joda, skal legge ut bilder etterhvert som vi har fremgang Smile
Signatur

  (trådstarter)
   #18
 266     med tak over haude     0
vansklig greier dette med kjøkken, man tror man har funnet en god løsning, men så går man inn i tegneprogrammet å skal gjøre en liten endring, å ender opp med en ny løsning.

jeg likte denne, får mye skap plass, god arbeidsplass ved vinduet, og godt utnyttet "vaske sone", må muligens til med et skap under vaskekum, men ser for meg 3 stk "bøtter" til kildesoltering i ene skuffen slik det er tegnet nå, drar ut skuffen, skuffler av talerken, skyller så i oppvaskmaskin..

videre er det micro og dampovn som er planlagt i høyskapet, ser ikke for meg at vi bruker dampovn til dagligdags, grandiosa i dampovn har jeg heller ikke tro på Tongue men når det er gjester på besøk, eller større middager på gang tror jeg denne vil bli kjekk å ha..

pga dette har vi her tegnet inn ovnen under platetoppen, da den blir brukt vær dag, så slipper man å konsentrere seg om mer en en ting om gangen. (joda, det er oftest kvinnen i forholdet som lager mat, å ho mestrer flere ting samtidig, men de gangene jeg må til verket så blir det mye surr, klarer kun 1 ting ad gangen ;D )

ang ventilator skapet så er jeg ikke heeelt fornøyd, synnes det blir litt preget av "gammeldags" løsning, selv om det er veldig praktisk å ha krydder osv lett tilgjengelig, ser også for meg at det blir vanskligere å holde det rent? erfaringer på reinholdet?

spørsmål ang dampovn: må desse kobles i lag med platetopp? bruker de vanlig stikk kontakt eller må de ha sann spesialkontakt til komfyr? noen som vet? regner med denne trenger minimum 10 A eller burde kansje vær 16 A kurs da det er mulig micro blir bruk samtidig?

( på tidligere tegninger har vi ikke hatt plass til integrert micro ovn)

vel, her er vertefall (nok) en tegning fra dette hold, håpe det ikke blir så mange fler ::)
weheee34: Vårt Vestlandshus - Storkjokk.jpg - weheee34
weheee34: Vårt Vestlandshus - storkjokk1.jpg - weheee34
Signatur
  (trådstarter)
   #19
 266     med tak over haude     0
da var en hektisk måned i huset over, og jeg er på sjøen igjen, har nå litt tid til å oppdatere tråden vår:)

vi fall for et KVIK kjøkken til slutt, mye frem og tilbake der... det var mye pga at det er i lokal området, og at det viste seg å være vanskelig med leigebil for en under 25, vanskligheter med å garantere at div deler var inne osv, derfor vart det ikke ikea denne gang...

vi overtok huset torsdag 25.06, men fikk ikke starta med noe arbeid før fredagen, pga at hun som bodde der ikke var helt ferdig med nedvask, flytting osv

underveis har de egentlige planene blitt endret, vesentlig...
på stuen hadde vi planer om å beholde brystnings panel å male det + å male tapeten, her ble det smart panel med perlefas i caffe-latte..

taket ble eggehvit symfoni fra huntonitt (glatt overflate med trestruktur)

å gulv ble alloc home, varm valnøtt farge.

før vi la vegg/tak ble det grunnet med oljeheft grunning for å fjærne vond røyk lukt.

forøvrigt ble hele hovedetasjen grunnet med oljeheftgrunning både i tak og på vegger...

soverommet ble sparklet og vi la tapet, med 1 stk brytningsvegg med en tøff tapet, noen sier de blir svimmel av å se på den, men når man får inn ting i samme stil har jeg skikkelig troen på det Smile de resterende veggene ble tapetsert og malt i en farge som lignet den spessielle tapeten på forhånd.

ellers fikk jeg akkuratt startet på kjøkkenet, så der er alle skap montert, og underskap er plassert på list/sokkel, men ikke skrudd fast. har ingen bilder av kjøkkenet dessverre, dette kommer senere.

så til slutt litt bilder:
1: soveromet vårt
2: beste bilde av blivende kjøkken, fjærnet gulvbelegg.
3/4: stue underveis (ikke lagt gulv eller tak)

skal oppdatere litt etterhvert.
weheee34: Vårt Vestlandshus - hus2009 136.JPG - weheee34
weheee34: Vårt Vestlandshus - hus2009 122.JPG - weheee34
weheee34: Vårt Vestlandshus - hus2009 113.JPG - weheee34
weheee34: Vårt Vestlandshus - hus2009 073.JPG - weheee34
Signatur
  (trådstarter)
   #20
 266     med tak over haude     0
1,2,3: diverse kjøkken

4: gjestesoverom, heftgrunnet

5: solnedgang fra stua  ;D

weheee34: Vårt Vestlandshus - hus2009 088.JPG - weheee34
weheee34: Vårt Vestlandshus - hus2009 089.JPG - weheee34
weheee34: Vårt Vestlandshus - hus2009 132.JPG - weheee34
weheee34: Vårt Vestlandshus - CIMG0128.JPG - weheee34
weheee34: Vårt Vestlandshus - hus2009 053.JPG - weheee34
Signatur