47,697    24    23  

Lage ventil i yttervegg: Fremgangsmåte

 826     vestfold     6
Dette høres jo i utgangspunktet enkelt ut , men jeg lurte på om noen her kan gi meg en enkel beskrivelse av dette. Vet jo hvor ventilene skal stå , men lønner det seg å
lage hull utvendig først.. Lurte på om jeg skal borre et hull i senter av ventil fra innsiden først og deretter skjære åpning i veggen utvendig. Har inntrukket dampsperre i veggen og det er vel også viktig at denne skal være tettest mulig
rundt ventilkanalen. Noen med erfaring her..? 

   #1
 524     Akershus     4
Yep, har gjort det selv.
Har du panel innvendig så blir det penest om du lage hull på innsiden først.
Bruk ventil med firekantet plast kanal. Skjære hull med stikksag eller bajonetsag, gjennom innvendig panel og fuktsperre. Grav ut isolasjon fram til baksiden av kledningen. Bore et hull fra innsiden gjennom kledningen som merkere et hjørne av det firekantet hull til kanalen. Bruk et langt bor eller borforlengelse. Sag ut firekanten på utsiden med stikk eller bajonet.. Sett inn det firekantet kanal og fest med veldig små spiker i panel og kledning kantene. Tett rundt kanalen innvendig med fuktsperre tape. Sett inn ristene innvendig og utvendig. Ferdig.
Ulempen med å gjøre jobben etter veggene er ferdige er at du få ikke tette kanalen mot vindsperren bak kledningen. Har du mulighet til dette så bruk silikon.
  (trådstarter)
   #2
 826     vestfold     2
Det hørtes greit ut , hva med å skumme rundt ventilkanalen..?
bex
   #3
 4,293     Østlandet     1
kan også være fordel og måle seg ut så man ikke treffer en stender,  men det sier seg vell selv  Smile
Signatur
   #4
 524     Akershus     0

Det hørtes greit ut , hva med å skumme rundt ventilkanalen..?

Tror ikke du vinner noe der. Det holder med tape på innsiden.
Det du kunne prøve utvendig er å skjære hullet litt større enn kanalen men mindre enn flensen på ventilen. Da kommer du kanskje inn med tutet på silikonpatronen så du kan tette mot vindsperren.
taz
   #5
 3,840     Haugesund     2
Du må vel i de fleste tilfeller ha forlenger på kanalen, da kommer du til reisverket, og får tettet, før utedel monteres... Eller.
Signatur
   #6
 524     Akershus     3
Jo, avhengig på tykkelse på veggen trenger man kanskje forlenger på kanalen men uansett er det vanskelig å tette utvendig mot vindsperren etter kledningsbordene er på.
Jeg satt inn mine etter alt var ferdig men da dro jeg av et kledningsbord, skjærte hull, tettet mot vindsperren med silikon og satt tilbake bordet. Gjorde det ved siden av et vindu hvor jeg hadde et kort kledningsbord mot hjørnet av huset. Jeg har liggende dobbelfals kledning.
For sikkerhetsskyld limte jeg også utvendig risten på med silikon i tillegg til skruer.
taz
   #7
 3,840     Haugesund     0
Nei du får ikke tettet "kanalen", men du får tettet mot vindsperre, før du stapper inn forlenger og utedel. For du har jo 125x125mm åpning i ytterveggen.

Men vi snakker vel egentlig forbi hverandre ;D
Signatur

   #8
 524     Akershus     0

Men vi snakker vel egentlig forbi hverandre ;D

Nei, ikke nå lenge !
Det var lurt - tenkte ikke på den løsningen.
Joda, dytt røret gjennom innen fra så den kommer forbi vindsperren men ikke gjennom hullet i kledningen. Tett rundt røret mot vindsperren og da forlenge røret ut til kledningen.
Glup er du Taz  ;D Wink
taz
   #9
 3,840     Haugesund     1
Takk for den Smile Bygger huset selv vet du...  Grin
Signatur
   #10
 1,411     Hordaland     0
Jeg har gjort dette i dag, og var så dum at jeg limte sammen de forlengbare delene før de ble satt inn. På denne måten så kom jeg ikke til for å tette mot vindsperren. Jeg kuttet hullet i vindsperren ganske nøyaktig i forhold til størrelsen på kanalen, men er en glipe rundt på kanskje 5mm. Er dette noe stort problem egentlig?

Har tettet godt rundt kanalen i kledningen, der er det 100%, men kom altså ikke til på vindsperren.
Signatur