130    2    0  

Bioparafin på parafinovn

 1     0
Vi har en Jøtul 709 (skallbrenner). Ettersom fossil parafin ikke lenger kan kjøpes har vi forsøkt å legge om til bioparafin. Dessverre ser det ut til at bioparafinen, da den er mer tyktflytende, ikke flyter raskt nok inn i ovnen til at flammen opprettholdes. 

Er det noen som har erfaringer med hvordan ovnen skal justeres for at bioparafin kan brukes? Har selv tenkt at noe kan gjøres med regulator.

   #1
 2 021     Trondheim     0
Ville sjekket to ting.
Biofuel har som egenskap å løsne gamle avleiringer. Så filter kan være tett i regulator kan være tett.
(Sitter bak platen med to skruer nede på på regulator)
Er filter OK, blir neste å gi større "fall" så den mer tungtflytende væsken kan strømme raskere fra regulator ut til potten. Det gjør du med å senke brenner (Justeringsskruer).
For fossil parafin mener jeg det er ca 4mm væskedybde i potten som veken vætes med. For at gravitasjonen skal virke bedre så senk potten ca 1 mm så nivå står på 5mm (Om 4 er det opprinnelige nivå). Det er omtrent 3/4 omdreining på skruene som du justerer vatringen på potten med.
Det gir større fall, og dermed økt "driv" fra gravitasjon, og skulle sikre større tilførsel av olje, eller tilstrekkelig fukting av veken (Alt etter hvordan man ser det). Prøv deg frem. Ikke juster noe i selve regulatoren.
Signatur
TSt
   #2
 6 558     0
Selger masse parafin/ diesel drevne varmekanoner. Her ser vi betydelig problemer ved at trykk på dyser må justeres for å få de til å brenne. Drivstoffet virker til å ha forskjellige egenskaper rundt i landet. Andel biodiesel er det vi tror er opphavet her så er derfor ikke så overrasket at et rent bio produkt ikke er det samme som orginalen.

Pottebrenner mener jeg ikke har veke så disse er kanskje på samme måte vanskeligere å få til å brenne med biodiesel ?