37 646    33    4  

Brunner peiser, fine, men rådyre. Importere fra andre land?

 3 669     akershus     3
Har værtpå Bygg reis deg og sett på peisinnsatser. Falt for en Brunner peis, men prisene er helt hinsides.  50-60  000 for en peis med innsyn kortvegg og langvegg, dør med hevefunksjon.

Jeg ble imponert over disse peisene, selv om jeg har hatt litt lite anledning til å gjennomgå alle alternativer. Har jeg forstått rett kan enkelte utstyres med tilvalg som vannbåren varme (separat beholder som kan ettermonteres) og spesielt magasin lignende en klebersteisovn hvor røyken ledes gjennom en labyrint av kanaler som magasinerer varmen.

Forstår at dette kanskje er kremen av peiser, men med en begynnerpris på dette nivået er det uaktuelt. Ikke finner jeg prisliste heller, liker dårlig forhandlere med hemmelige priser. Går det å importere disse direkte fra f.eks Tyskland?

Kunne også tenke meg å høre fra andre som har disse peisene.

   #1
 1 015     Revetal     0
Har vært borti noen kunder som har kjøpt slike peisinnsatser til vannvarme for innkobling mot våre tanker og solvarmeløsninger.

Har aldri fått vite pris annet enn svindyrt og at de er flotte. Og det er de jo absolutt også, i tillegg til at de har varmet veldig effektivt mot tanken og resten av varmeanlegget. Det siste gjør uansett de fleste vedovner med vannkappe.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 3 669     akershus     1
Er det andre peisinnsatser man kan ettermontere vannkappe på? Jeg må forøvrig ikke absolutt ha en løsning med innsyn også på kortvegg, men det var en snasen løsning. Falt også for noen innsatser som var rundt meteren lange i glasset, men uten vannkappe (ikke Brunner), rene flatskjermen Smile
   #3
 366     Sandnes     0
Har selv importert en Lotus peisinnsats fra Danmark, og det gikk veldig fint. Så ser ikke helt at det skal være noe verre å importere fra Tyskland. (sånn bortsett fra at tyskere er en del verre å kommunisere med da)

Så lenge den samme peisen allerede er i salg i Norge fra før, er den vel da testet og godkjent av sintef også, så da er det vel bare tut og kjør.
Signatur
   #4
 1 019     Rogaland     0
Se om det finnes en forhandler i Fensburg. Jeg importerte hvitevarer derifra pga at det er enkel kommunikasjon. Mange snakker Dansk og forstår mine mail skrevet på Norsk.
Signatur
   #6
 1 019     Rogaland     0
Stive priser og mye varme
Signatur
   #7
 1 699     Norge     0
Fikk nettopp pris på kaminer med innsyn fra 3 sider.
Det har jeg kun funnet fra Brunner. To langider, en kortside.
For kamin med målene 50/66/51/66 koster det 59 000,-
For en kamin med målene 50/88/51/88 koster det 63 000,-

Spørs om vi ikke må nøye oss med en kamin som har to sider innsyn og da ikke brunner.

Tar gjerne i mot forslag om noen har alternativer  ;D