68    2    0  

Bygge på peis

 3     0
Hei!

Da vi bygget huset fikk vi installert en peis fra Nordpeis (jeg tror det er typen som heter Monaco).

Da montøren skulle sette opp peisen oppdaget han at det ikke var mulig å midtstille den på veggen der den skulle stå (pga stenderverket og plass til pipen slik jeg forstod det).

Etter at vi har flyttet inn irriterer jeg meg grønn over at peisen er skeivt plassert på veggen.. (Se bilde). Jeg synes også det er mye finere med muret og pusset (?) peis, enn slike plater som vår er satt sammen av. Jeg lurer derfor på om det er mulig å skjære til og lime på slike brannmurplater utenpå de platene som allerede er der, bygge den ut slik at den møter enden på veggen på begge sider, for deretter å pusse og male den..? Er dette ev noe man kan gjøre selv. Ønsker altså et mer symmetrisk uttrykk, og at peisen dekker hele veggen den står ved. 
Bygge på peis - IMG_20200217_195826.jpg - bfms

HSt
   #1
 23 780     Lillestrøm kommune     0
Du får vel ikke tak i nytt ovnsvindu så du får ikke noe symmetri

Ville trodd at han kunne klart å lage et sikksakk rør for å få det til men kanskje for sent når stussen i pipa står der.

Vi vet ikke hvor solid skallet er men frykter det er for svakt
TSt
   #2
 6 570     0
Problemet må ha vært at pipen er helt til høyre på bildet og at røykrøret ville ha kommet delvis ut på siden for å komme inn i pipen. Burde kunne ha skråstilt røykinntaket, ingen ser at det er gjort slik inne i kåpen. Men alt for sent nå.