89    3    0  

Bytte vedovn med stålpipe

 2     0
Vi har en vedovn på hytta som skal byttes ut. Den er tilknyttet til en stålpipe på toppen. Jeg tok et ca. øyemål med tommestokken i helgen, og tilkoblingen på ovnen er 15 cm, selve pipen er ca. 28 cm.

Problemet mitt er at jeg ikke ser hvordan man kobler fra da pipa går gjennom taket fra 2. etasje og rett ned på dagens ovn? Noen som vet hvordan dette kan/må gjøres?

Jeg har lagt ved 3 bilder så det er mulig å se hvordan det er tilkoblet.
Bytte vedovn med stålpipe - Pipe 01.jpg - perbra77@gmail.com
Bytte vedovn med stålpipe - Pipe 02.jpg - perbra77@gmail.com
Bytte vedovn med stålpipe - Pipe 03.jpg - perbra77@gmail.com

   #1
 21     vestlandet     0
Stålpiper er vel stabla oppå kvarandre i seksjonar, frå omnen og opp på taket. Det vil seie at det er litt kronglete å skifte omn. Heile pipeløpet må løftast 10-15 cm for å frigjere omnen, eventuelt kan ein kasnkje fjerne beina på omnen, om og senke den lavare ned. Pipeløpet må i så tilfelle hengast av på ein eller annan måte.
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Takk for svar Smile

Jeg fant til slutt noen forklarende videoer og installasjonsmanualer fra ulike leverandører på nettet i går kveld, og kom mer eller mindre frem til det samme. Forsto det etter hvert slik som du skriver at man må begynne ovenfra og jobbe seg nedover. I og med at det skal inn en noe høyere ovn, må det trolig kappes/justeres et sted også vil jeg tro.

Tror dette ender med en prisforespørsel til en installatør eller 2 jeg Wink
   #3
 21     vestlandet     0
Stålpipene er oppbygde i modular som blir produserte i ulike lengder. Er du heldig, kan du sleppe unna med å fjerne den nederste modulen og erstatte den med ein kortare versjon som passar til den nye omnen. I verste fall må du plukke ned pipa frå toppen. Gjennomgangen i himlingen er, i alle fall på mi pipe, tetta med ein slags silikonmembran som er limt mot dampsperra i taket. Ta ein prat med butikken der du kjøper ny omn, dei har sikkert eit tips eller om pipa også