95    3    0  

Flytte vedovn midlertidig - sitter fast

 4     0
Hei, 
Må flytte vedovn midlertidig ved legging av ny parkett. 
Antar at det svarte ovnsrøret glir inni den blanke isolerte "muffen", men når jeg løser denne klemmen nederst på muffen så sitter det like fast. Har sikker stått slik i 30 år.. 
Noen tips før jeg gyver løs med gummihammer og rå makt?

Tips til produsent hadde vært satt pris på, finner ingenting på Google bildesøk.

Takker for all hjelp! 
Flytte vedovn midlertidig - sitter fast - IMG_20201122_194152.jpg - Schjell

TSt
   #1
 8 365     0
Nei det tror jeg ikke. Det blanke er isoleringselement rundt stålpipe. Det er jo en form for stramme klemme nede ytterst på det blanke men tror ikke åpne dette vil løse noe, bør vite hva en gjør i allefall. Så denne kan være lang. Er det ikke stålpipe som går helt opp over tak ? Her står hele pipa oppå ovnen. Hos noen er det litt av en operasjon. Kollega som akkurat hadde montert dette sa at den kom til å stå der for alltid. Tror pipe må løsnes i gjennomføringer og heves litt men må passe på at tetting i takgjennomføring ikke blir ødelagt.
  (trådstarter)
   #2
 4     0
Auda, dette høres ikke bra ut.
Har ikke kunnskap om dette, så antok at det gikk rør i rør slik at en kan løfte opp ovnsrøret for å justere høyde/løfte ovn inn/ut.
Er i så tilfelle en ræva patent som ikke gjør ting noe mer brannsikkert.
Takk for innspill uansett!
   #3
 4 100     akershus     0
Så vidt meg bekjent, er de fleste slike piper montert nedenfra og opp. Dvs den siste biten som blir montert er øvre del av pipa. Denne ligger rundt stålpipa med en gjennomføring, delvis for å tette mot regn og delvis for å balansere pipa. Det er altså én sammenbygd enhet vi snakker om, ikke noe som kan skyves inn i annet. Ovnen bærer hele pipa, så du må opp på taket og fjerne toppen på pipebeslaget, deretter løfte hele pipa opp fra der den ligger an mot ovnen. For at den ikke skal falle ned, må du enten henge den opp med stropper i taket, eller lignende arrangement, eller demontere pipa, del for del.

Hvis det ikke var så "ræva patent" som du kaller det, så hadde ikke pipa stått der den står. Dette er normalt på alle stålpiper.

Du kan jo prøve å ta en stolpe og understøtte pipa, mens du legger parkette så nære som mulig, for deretter å ta en ny stolpe som står på den nylagte parketten. Uansett må du mest sannsynlig opp på taket for å frigjøre pipa i toppen, slik at den kan løftes så du får tatt vekk ovnen.

Litt avhengig av hvor langt opp den isolerte delen går, må du kanskje bergne å kutte ovnsrøret tilsvarende som parketten bygger, men mulig det er litt slingringsmonn i toppen, som tillater tilsvarende løft.

Her er en film som viser gangen i pipemontering. NB. Hele pipa er ganske tung, ikke undervurder det når den skal understøttes.

https://www.youtube.com/watch?v=nc8sMWxas98