35 645    59    3  

Fyre med spiker...!

 310     0
Min gamle far hadde en ide om at man ikke skulle fyre med ved med spiker i.  Har dette noe rasjonale?  Jeg har fyrt med gamle palleklosser jeg, men så dukket det opp noen som mente at galvaniseringen av spikeren kunne lage noe giftige substanser når pallen brant?

Noen ide?

knallbom!

   #1
 21 497     Enebolig     0
Galvaniserte spikere er vel i teorien bare bra mener jeg på, men metall i ovnen blir for varmt.
   #2
 9 677     Kysten     0
Zink som er i spikeren renser pipen, mange håndverkere som hadde Zink renner i biter sammen med veden når de fyrte i ovnen.
   #3
 22 352     Akershus     0
Det er ikke bra å sveise galv. Røyken blir giftig. Nå er temperaturen i ovnen noe lavere enn i sveiseflammen/lysbuen så det kan hende det blir andre stoffer. Dessuten sniffer man ikke av pipa heller.

Er pallespiker galvet?
   #4
 3 957     0
pallespiker er vel så blank som mulig ... billig og "bra" vettu ;)

Dagens ovner er som regel mye tettere enn de som var for noen år tilbake - og de brenner dermed på en litt annen måte enn før .... dvs at har man f.eks ett lukket system med bakventilering av ovn, vil det nok gå greit å brenne nesten hva det skal være :p
   #5
 282     Tønsberg     0
Er vel ikke bra å fyre opp klossene som består av flis og lim? Hadde selv en slik i ovnen, men fikk hivi den ut, da den bare lå å glødet! Selv drar jeg jevnlig opp å tømmer kapp kassa på den lokale Maxbo sjappa, finnes ikke bedre opptennings ved!
   #6
 22 352     Akershus     0

Er vel ikke bra å fyre opp klossene som består av flis og lim?
Den var vel fuktig.

Jeg har brent mye. Bla laminat og sponplate. Det gikk bra. Man må bare ikke fyre for hardt. (Jeg er ikke så glad i ovnen...)
   #7
 324     Karmøy     1
Far min babla ett elle ent, om at feieren hadde fortalt ham, at han godt kunne hive inn litt rå spiker. Så noe for seg har det sikkert!

   #8
 147     Nordland     0
det sies at sponplater/klosser utvikler så mye varme at ovnen kan sprekke..
Jeg fyerer stadig med litt spon men stapper jo ikke ovnen full da.. de gløder og varmer godt Smile
   #9
 369     I et hus     0
Her brenner vi alt. Vindusrammer med hengsler og plank med spiker. Spon og mdf-avkapp er jo i prinsippet det samme som vedbriketter og deilig å fyre med  ;D