3,489  
                     1  
                     0
                     
                
                
            Fyrer med koks, blir for varmt!
                     3,258   
                         Akershus   
                     0
                
            
        Fyrer med koks i koksovn Jøtul 507 nå i kuldeperioden men plages av at koksen slukker hvis vi struper noe særlig på trekken, og det er relativt tungvindt å fyre opp koks igjen. (Må fyres helt varm på vanlig ved før koksen legges i). 
Dette fører til at ovnen blir svært varm og stua og kjøkken så og si "overopphetes".
Noen som kan noen "koksfyringstriks"?. Er løsningen så enkel som at vi må ha på mindre mengder oftere?
Men duverden for et effektivt brensel! :-)
--------------
PS, vi kjøper ikke koks, har tilfeldigvis x antall sekker liggende under uthuset, og når vi først har en koksovn og termometeret viser minus 20 og kaldere så....
PS II: Bor ikke i tettbygd strøk så det er neppe noen astmatikere osv som lider av vår koksfyring.
        
        
    Dette fører til at ovnen blir svært varm og stua og kjøkken så og si "overopphetes".
Noen som kan noen "koksfyringstriks"?. Er løsningen så enkel som at vi må ha på mindre mengder oftere?
Men duverden for et effektivt brensel! :-)
--------------
PS, vi kjøper ikke koks, har tilfeldigvis x antall sekker liggende under uthuset, og når vi først har en koksovn og termometeret viser minus 20 og kaldere så....
PS II: Bor ikke i tettbygd strøk så det er neppe noen astmatikere osv som lider av vår koksfyring.
Signatur
        
    
                        Boldor
                    
                    
                     28   
                         Oslo   
                     0
                
            
        Hei, jeg har fyrt mye med koks. Bruker å posjonere passelig i gamle melkekartonger. Da er det lettere å holde kontrollen enn å lempe inn med skuffe. Det gir en helt fantastisk varme. Bare synd det er utrolig dyrt brensel.