#11
 3 258     Akershus     1
Kan ikke bare pusse utenpå hele greia i stedet for å snu verden opp ned for å fjerne denne plata da? Får den ligge fint og rolig inni der så er den jo ikke noe problem for noen. Problemet oppstod jo i det øyeblikket du begynte å herje med den Smile
Signatur

   #12
 575     Gjøvik     0
Blir å skyve problemet inn fremtiden med enda høyere kostnader da. Bygger du inn asbest må sannsynligvis bade asbesten og det man har bygd det inn med asbestsaneres ved neste rehabilitering.

Enkelte store eiendomsbesittere har brukt denne metoden på 90tallet, de angrer alle nå...
Signatur
   #13
 3 258     Akershus     0
Store ord men her handler det om 1. stk plate på 1. stk brannvegg i 1. stk hus.
Signatur
   #15
 575     Gjøvik     0
Om 100 år er vi alle døde  :)

Men et regress krav fra en eierskifteforsikring om 10 år, kan svi så det holder....

særlig hvis en kunne ha løst det der å da for 1/10 del av regresskravet

Sanering av asbestpapp på denne pipa ville koste 5 til 7 000,- hvis et profesjonelt asbestsanering firma skal gjøre det.
Signatur
   #16
 1     0
Ja, dette er asbest. Om du ikke vet noe om fjerning av dette, så kontakt fagfolk.
Alternativt har du som privatperson lov å fjerne dette selv, men ta dine forhåndsregler med maske, evnt tynn engangsvernedrakt og støvfelle.
Avfallet skal tapes godt inn i plast og leveres som spesialavfall på dynga, hvor det graves ned.
Fjerning av asbest er omfattende dersom du må bruke fagfolk

Lykke til
Mvh Varmefag-mannen

Hei
Beklager at jeg hopper inn i en gammel tråd her, men jeg har også en gammel vegg med noe som ser ut som mursteinitt. Mener du at det som ser ut som murveggimitasjon på bildet kan bestå av nesten bare asbest? Eller at det kan være asbest-papp under? Takker for svar!
   #17
 575     Gjøvik     0
Hei
Det jeg og mine kollegaerhar vært borte i av asbest på piper og brannmur, er asbest papp som ligger bak fliser og lignende (som i denne tråden). Og tapet som var godkjentpå brannmur en gang i tiden (tror ikke det er godkjent lengre). Mye av den tapeten imiterer murstein. Alle slike branngodkjentetapeter som vi har vært borte i ,fra 60-70 tallet, inneholder asbest.
Signatur

   #18
 39     0
Hei,

slenger meg på denne tråden her, da jeg tror vi har samme materialet i huset, bare at det hele ble malt med grå maling.

Jeg lurer på en ting: Er det bare det tynne belegget som ligner murstein som inneholder asbest? Eller også steinplata bak belegget? Den ser litt rosa ut (under malingen).


Er dette asbest (bilde)? - IMG_0610.JPG - TingTarTid

Er dette asbest (bilde)? - IMG_0609.JPG - TingTarTid

Er dette asbest (bilde)? - IMG_0604.JPG - TingTarTid
   #19
 575     Gjøvik     0
Normalt er denne asbestholdige tapeten limt rett på pusset vegg / pipe. Rosa plate, vet ikke hva det kan være, Rosa husfiks, rosa sparkel, mye annet.

Har noen få ganger været borte i rosa plater, minner om gips men har ikke papir i overflata, montert på 70 tallet, disse platen hadde asbest. Du kan jo være så uheldig at du har denne sjeldne plata?
Signatur