Hvilken vedovn anbefales?

  • Dovre
  • Jøtul
  • Andre


   #22
 603     oppland     1
Har ingen betydning om ovnen din heter Jøtul eller Dovre. Det viktigeste er arealet som skal varmes opp. Til 200m2 ville jeg anbefalt Dovre astroline med stålplater på siden. Denne er best på konveksjonsvarme. Ovnen vil naturligvis være varmest nermest ovnen, og for å spre varmen mest mulig, er det greit å velge en med god konvesjonsvarme. Konveksjonsvarmen er ikke det samme som rentbrennende, men betyr, som i dette tilfellet. At kald luft langs gulvet blir sugd opp bak stålplatene, varmes opp og kommer ut som varmluft Smile Det vil i prasis si at du får en sirkulasjon i innelufta, som også sprer varmen utover.
Ønsker å ta til orde for Nordpeis og Aduro. Nordpeis har fantastiske produkter, og som fungerer veldig godt. De har også en fantastisk service da du trenger dem, og de har full tillit fra meg. Ingen jeg vet om som har handlet av dem har vært misfornøyd med ovnen, eller servicen da det har oppstått problemer. Nordpeis fortjener bare ros. Aduro er et meget anerkjent merke fra Danmark og er av de største i europa. Men kansje litt nye for oss. De har etter tester av 200 ovner, to på topplista av de ovnene som brenner renest Aduro 7 og Aduro 9. Aduro tronic, kan ikke gå lettere i stykker enn en vanlig ventil, og den er luftstyrt ikke mekanisk. Og til deg som får sotede glass, åpne den øverste ventilen din, for den luftspyler glasset. Hvis det ikke hjelper, da har du garanter et problem med pipa. Om ovnen er laget av stål, så er det heller ikke funnet noe som sier at de skal være mindre holdbare enn støpejern. Heller omvent. Men det finnes dårlig blekk......
Det er forøvrig veldig skjelden at der ovnen som er problemet, når man har fyringsproblemer. Eks Varmer ikke nok:kjøpt for liten ovn. Brenner ikke ordentlig: for mye trekk, for lite trekk, feiljusterte ventiler osv
Det er mange årsaker til fyringsproblemer, men skjelden ovnen som er problemet. Smile
   #23
 158     Hordaland     0
det beste etter min mening så er klebersteins ovner det beste med tanke på varme over tid...
http://www.granit.no/ er en grei side.. fine ildsteder med god varme effekt....
   #24
 282     Tønsberg     0
Ta en titt på nettsidene til bye.no i østfold, de selger LA Nordica ovner. Tror du får 10% rabatt hvis du henter ovnen hos de selv. Jeg har en Gaia Forno, den sørger ikke bare for god varme, men man kan lage/varme mat i den. Ostesmørbrød på kvelden etc etc Du vil garantert ikke angre!
   #25
 818     Haugesund     0
Har en slik, men uten frontsteinen nede. Her går det an å få et rom til lagring av ved.
http://www.contura.eu/no/modeller/c660T.asp?c660T=intro&meny=c660T
Erfaringer etter bruk i 3 vintre: Fantastisk varmemaganisering, men for kraftig strålevarme fra glassdøra. Det må legges i rikelig med ved før oppfyring, da det lett slipper ut røyk ved åpning av døra før ovnen er skikkelig varm.  3 ilegg pr. døgn er nok til oppvarming av ca. 40 kvm. Varmen sitter i ovnen i mange, mange timer og har en lunk helt til neste morgen.