Da fyrer du med for lite trekk eller for våt ved som blir nevnt her. Prøv å fyr med max trekk en periode da skal det normalt forsvinne. Hvis ikke ta kontakt med forhandler av ovnen for rengjøring.
Usikker på om dette hjelper på glassene eller hjelper i det hele tatt. Men har hørt at potet skrell skal ta unna mye sot når det brennes. Kanskje verdt ett forsøk?
Men det var jo mange gode råd her. Litt på siden.:
I et diskusjonsforum om kropp & Helse og"Kjærringråd" , var (trøblete) avføring temaet.
En person sa at dette var ikke noe problem; hvis man hadde hard avføring, kunne man bare putte en bit med rå potet opp i rumpa. Dette ble bekreftet av flere i forumet, som også sa det fungerte.
Helt greit det. Kjærringråd skal man ikke le av.
Men jeg ler ved tanken på hva slags middagsretter de hadde prøvd, - før de fant ut at rå potet fungerte best. ;D
Takk for svar. Men vil bare presisere, vi har fyrt i peisen slik Rais har anbefalt. Vi har god tørket Bjørkeved, og vi har ALLTID pusset glasset med papir dyppet i aske, men det funket virkelig ikke.
Og når man har nytt hus ny peis og den ser virkelig ikke ny ut innvendig samt at man ikke kan se flammene pga sot så må noe gjøres,skal forsøke med forskjellige råd som har kommet!
En ny peis skal ikke sote slik en ikke kan se flammene. Flammen får for lite luft. Dette kan skyldes tett hus, våt ved eller du har strupet mekanisk på trekken. Du kan fikse sympomet ved å rengjøre ovnen, men ikke problemet.
Jeg har nettopp flyttet inn i nytt hus og forrige eier brukte ikke peisen de siste 2-3 årene. Hvordan skal jeg gå frem? Skal jeg fyre med en skikkelig vedkubbe med full trekk en stund(slik det nevnes litt ovenfor), eller blir jeg nødt til å tilkalle feier først?
Men det var jo mange gode råd her.
Litt på siden.:
I et diskusjonsforum om kropp & Helse og"Kjærringråd" , var (trøblete) avføring temaet.
En person sa at dette var ikke noe problem; hvis man hadde hard avføring, kunne man bare putte en bit med rå potet opp i rumpa.
Dette ble bekreftet av flere i forumet, som også sa det fungerte.
Helt greit det. Kjærringråd skal man ikke le av.
Men jeg ler ved tanken på hva slags middagsretter de hadde prøvd, - før de fant ut at rå potet fungerte best.
;D
http://www.brannvernforeningen.no/index.asp?id=26673&fane=3#artikkelboks_bunn
Men vil bare presisere, vi har fyrt i peisen slik Rais har anbefalt.
Vi har god tørket Bjørkeved, og vi har ALLTID pusset glasset med papir dyppet i aske, men det funket virkelig ikke.
Og når man har nytt hus ny peis og den ser virkelig ikke ny ut innvendig samt at man ikke kan se flammene pga sot så må noe gjøres,skal forsøke med forskjellige råd som har kommet!
Kjelli
Jeg har nettopp flyttet inn i nytt hus og forrige eier brukte ikke peisen de siste 2-3 årene.
Hvordan skal jeg gå frem?
Skal jeg fyre med en skikkelig vedkubbe med full trekk en stund(slik det nevnes litt ovenfor), eller blir jeg nødt til å tilkalle feier først?