7 635    2    0  

Icopal: Sotluke vs. Feieluke

 44     0
Hei!

I dag skulle jeg ha murt Icopal-pipe, men dessverre hadde jeg ikke fått med meg sotlukeelementet P-21, men i stedet en enkel feieluke FL-17 med hvor navnet sa "feieluke for loft og over tak" eller noe slikt.

Dermed turde jeg ikke å gå i gang med muringen, og fant meg heller noe annet å gjøre.

Etter at jeg kom hjem søkte jeg på nettet, og  i monteringsbeskrivelse fra Icopal så står det  "FL-17 Feieluke for montering påp loft og over tak, eller som sotluke". Dermed regner jeg med at det skal gå greitt å bruke den som sotluke?

Dessverre fant jeg ut dette rett før kl 18 (lørdag), og da er det ikke så mange butikker som er åpne. Dermed fikk jeg ikke tak i "flytende fiberpakning". I stedet endte jeg opp med "Hey'di Lim & Leire" hvor det mellom annet står "montering av røykinnføringer/stusser og feieluker i pipeløp".

Vil jeg kunne bruke Lim&Leire i stedet for flytende fiberpakning mellom sotluken og pipeforingen?

Beskrivelsen av Bakventilert oppbygging viser montering av FL-17. Jeg antar at den hvite "guffa" (bilde A-024 og A-025) er flytende fiberpakning, og det er da denne "guffa" jeg lurer på å bytte ut med Hey'di.

Rolf


   #1
 362     0
Hvor nær ilstedet er feierluk? Antagelig tempratur?

Jeg antar man kan vurdere slike ting selv . Faren ved å være lovlydig & bokstavtro, er at man slutter å tenke & vurdere selv.
Selv om det ikke er lett å ta riktig vurdering uten å ha fagkunnskaper altid.  8)

Jeg synes noen ganger at "fagfolk " har sluttet å vurdere selv.
- Og da er vel ringen sluttet. ;D

Dette er ment som et filosofisk innlegg, ikke som angrep.
  (trådstarter)
   #2
 44     0

Hvor nær ilstedet er feierluk? Antagelig tempratur?


Feieluka skal stå i kjelleren. Ildsted står i første etasje. Kan ikke tenke meg at det blir noen temperatur å snakke om ved sotluka. Med mindre vi klarer å fyre slik at bek/tjære renner ned på innsiden av pipa og lager pipebrann (anser jeg som lite sansynlig Smile )

Skal forøvrig ha bakventilert ildsted, men det spiller vel heller ingen rolle her.

Siden jeg ikke er noen ekspert, så forsøker jeg å være så bokstavtro som mulig, slik at jeg kan stå inne for det som er gjort, og referere til det ved kontroll. Forskjellen på det å være amatør og proff er vel at proffene vet hvor mye slingring som går an. Det gjør ikke jeg, og satser derfor på minimalt med sådann.

Det står forøvrig også at man skal bruke murmørtel 35/65, men det klarte jeg ikke å finne før i dag. Så jeg håper det skal gå bra med Maxit M5. Så der avviker jeg jo litt fra regelen min ovenfor :)

Rolf