267    2    0  

Ikke imponert over min jøtul 220

 491     0
Fyrer med den nå men temperaturen kommer liksom ikke over 22—23 grader. Fyrer med blandingsved.
Der jeg bodde før hadde jeg en Åsgard 3 den varmet mye bedre.

Noen tips? Eller må jeg fyre med fullt trekk hele tiden?

PS dette er gen 1 jøtul 220

   #1
 5,336     Tromsø     0
Jeg er imponert over vår F220 som ble kjøpt for en 8-9 år siden. Ovnsrommet er like bredt som det dypt så det er lett å stable indianer-bål og tenne i toppen, det er lett å få fyr og jeg synes den fort gir rikelig med varme.

Jeg bruker typisk en tennbrikett og en fyrstikk uansett om jeg fyrer med bjørkeved eller kapp fra oppussing, lar døra stå på gløtt de første 10-20 minuttene, og deretter lar jeg trekken stå på fullt, det er sjelden jeg justerer den ned. Man kan eventuelt justere den ned mot slutten av kvelden når det er mest glør igjen og man ikke har tenkt å legge i mer ved, men jeg har inntrykk av at det blir litt mer soting på glasset om man reduserer ned trekken mens det ennå er flammer.

Jeg har ikke erfaring med Åsgård 3, men samtidig vil jeg si at det er vanskelig å sammenligne to ovner i to forskjellige boliger. Det kan være ganske mange andre ting enn ovnen som påvirker hvor varmt det blir.
Signatur