105    0    0  

Innspill ang oppmuring av ny peis

 1     0
Hei!

Jeg har begynt prosessen med å planlegge oppføring av peis. Peisen er tenkt tilkoblet teglsteinspipe. Løsningen vi har valgt er ikke den enkleste, med tanke på å klare å overholde krav til montering og utseende. Samtidig ønsker vi jo som de fleste, å holde kostnadene så lave som mulig. Innsatsen er en Scan 5003 FL: http://www.peisforum.no/scan/scan-5003-shd-m-konveksjonskappe-872Se bildene jeg har vedlagt for bedre forståelse av teksten under.

Jeg ser for meg å bygge inn peisen i 50mm brannmursplater etter anvisning fra produsent, med konveksjonsrister, avstander, feiemulighet osv. Etter et tredelt kne går røykrøret med svak helling oppover mot innmuringsstussen i pipa. Det blir ca 1.5 meter lengde på røykrøret i tillegg til kneet. Alt dette står inntil en 110mm brannmur av teglstein. For å få til en slett vegg videre fra peisen og inn i kroken, så ser jeg for meg gipsplater (rutet mønster på tegningen) festet på stenderverk av treverk. Det blir ca 350mm avstand fra røykrøret til nærmeste brennbare materiale, og ca 20mm avstand fra røykrør til brannmur (se bilde ovenfra). Videre er det ca 820mm fra røkrør og opp til taket. Jeg har også lagt inn en vednisje i veggen, som vil fungere som inspeksjonsluke mot pipa, slik at dette ivaretas i hele pipas høyde. Her er det også ca 350mm avstand fra røykrør og ned til høyeste punkt veden kan stables. En konveksjonsrist er tegnet inn i gipsveggen for å ventilere varme fra røykrøret.

Er det noen som har innspill til denne løsningen? Det har vært mye frem og tilbake, men jeg mener at dette er en brukbar løsning.


Takk for innspill!

Innspill ang oppmuring av ny peis - peis_perspektiv.PNG - AnonymInnspill ang oppmuring av ny peis - peis_ovenfra.PNG - Anonym
Innspill ang oppmuring av ny peis - peis_perspektiv.PNG - Anonym