#21
 5,188     Østlandet     0
Hvor lang er pipa over ovnen?
Signatur

  (trådstarter)
   #22
 725     Lier     0
Tja, ca 5-7 meter tenker jeg.
Signatur
  (trådstarter)
   #23
 725     Lier     0
Da har maxbo tatt kontakt med jøtul og de skal sende en mann på nyåret.
Signatur
   #24
 206     Østafjells     0
kwtBlir spennende å høre hva Jøtul svarer  8)

Til Harald 1966: Legg merke til at jeg skrev J-118 (1945-1996) som er en knakende god ovn.
Ikke Jøtul F-118 som ikke kan kalles designovn,og som forøvrig mange sliter med  ;D
Hva Petit/F220 anngår så har vel Jøtul "bola" effekten noe??
Signatur
   #25
 262     0
Først og fremst håper jeg du får løst problemet ditt.
Men, jeg vil alikevel få lov at du sansynligvis kommer til å ha samme problem uansett hva slags rentbrennende ovn du velger å sette inn.
Nedslag i pipen motvirkes først og fremst med en dreibar hatt eller liknende type hatt. Men, tilluften kan hjelpe noe på trekkproblemene du tydeligvis har.

Det folk må forstå, er at uansett type ildsted, så fungerer det ikke bedre enn hvor god pipe du har. I tillfegg er luft inn til ildstedet og plassering i terenget like viktig. Ildsted og pipe må stå i forhold til hverandre.

Desverre kan det være langt mellom fagfolkene i denne bransjen, det gjelder feiere, murmestere, montører og selgere.


Mvh
Varmefag-mannen
Signatur
  (trådstarter)
   #26
 725     Lier     0

Først og fremst håper jeg du får løst problemet ditt.
Men, jeg vil alikevel få lov at du sansynligvis kommer til å ha samme problem uansett hva slags rentbrennende ovn du velger å sette inn.
Nedslag i pipen motvirkes først og fremst med en dreibar hatt eller liknende type hatt. Men, tilluften kan hjelpe noe på trekkproblemene du tydeligvis har.

Det folk må forstå, er at uansett type ildsted, så fungerer det ikke bedre enn hvor god pipe du har. I tillfegg er luft inn til ildstedet og plassering i terenget like viktig. Ildsted og pipe må stå i forhold til hverandre.

Desverre kan det være langt mellom fagfolkene i denne bransjen, det gjelder feiere, murmestere, montører og selgere.


Mvh
Varmefag-mannen


Jeg kan ikke skjønne hvorfor jeg vil ha samme problem uansett hvilken ovn jeg setter inn? Min far satt opp både hus og pipe en gang i tiden og har opplevd kun 2 nedslag på 40 år med jøtul sin j-118 ovn. Og det var under ekstreme forhold. Mens jeg nå da har satt inn samme ovn i rentbrennende type, forlenget pipa, satt på "tunnell" hatt som dekker begge løpa. 100mm ventil 20cm fra ovnsdøra for å sikre nok tilluft. Og fortsatt så klarer ikke ovnen jobben sin. I forhold til terrenget så er det flatt og åpent.

Men i og med at du er varmefag mann, hvilke andre leverandører enn jøtul og dovre er det som kan levere noe som kan duge? Hvilke alternativer er der ute?
Signatur
  (trådstarter)
   #27
 725     Lier     0
Ventilen sees nederst til venstre. Ovnen står da litt til høyre for denne mot pipa.
Jøtul f118 - IMAG0197.jpg - Omreisendeteppeselger
Signatur

   #28
 5,188     Østlandet     0
Oi. Det var kort pipe.
Signatur
   #29
 262     0
Grunnlaget mitt er ganske enkelt at det er pipen som er motoren i systemet, og da er min erfaring gjennom snart 15 år, at fungerer ikke en Jøtul, så fungerer ikke en Dovre heller. Uten å snakke stygt om disse merkene.

De modellene vi har hatt desidert minst problemer med er ovner fra Rais. Det gjelder tildels også trekkproblemer.
Ser på bildet ditt, at med du med bakuttak på ovnen kommer til å ha en effektivpipelengde på ca 4.5 meter. det bør være innenfor godkjent.
Er pipen din en del av ytterveggen?
Du nevner dobbelttølpet pipe, hvor kun det ene nå er i bruk. Har det noen gang vært oljefyr eller parafin på et av løpene?
Signatur
  (trådstarter)
   #30
 725     Lier     0

Grunnlaget mitt er ganske enkelt at det er pipen som er motoren i systemet, og da er min erfaring gjennom snart 15 år, at fungerer ikke en Jøtul, så fungerer ikke en Dovre heller. Uten å snakke stygt om disse merkene.

De modellene vi har hatt desidert minst problemer med er ovner fra Rais. Det gjelder tildels også trekkproblemer.
Ser på bildet ditt, at med du med bakuttak på ovnen kommer til å ha en effektivpipelengde på ca 4.5 meter. det bør være innenfor godkjent.
Er pipen din en del av ytterveggen?
Du nevner dobbelttølpet pipe, hvor kun det ene nå er i bruk. Har det noen gang vært oljefyr eller parafin på et av løpene?


Bakuttak er korrekt. Det er en åpen peis på det andre løpet som vi ikke bruker. Jeg tror ikke pipa er en del av ytterveggen. Til det er den utvendige feieluka for dyp.
Signatur