21,381    36    1  

Kakelugnspannan: Erfaring med kjøp, bruk og vedlikehold

 30     0
Hei

Er det noen som har erfatring med kakkelovn, vi vurderer sterkt å kjøpe oss det, men kjenner ingen som har og er derfor spent på å høre andre sin erfaring med kakkelovn

Er den bare til pynt?

Vi tenker spesiellt på Kakelugnspannan.
Signatur

   #1
 144     0
Skal selv kjøpe en kakkelovn fra Kakelugnspannan.

De har innebygd vanntank, som gjør at energien kan benyttes i vannbårent gulvvarmesystem, radiatorer og ellers til oppvarming av forbruks/tappevann.

Har valgt en passivhus-versjon, som gjør at det ikke blir steikende hett på stua! Varmen går i stedet til vanntanken, som sirkulerer ned til dobbeltmantlet bereder i kjeller.

Ellers kan en slik ovn gi veldig god varme (kanskje i varmeste laget, hvis stua er liten og huset er godt isolert). Det gjelder i enda større grad en vanlig kakkelovn, selv om poenget med både vanlig kakkelovn og en vannbasert er at varmen blir magasinert ( i motsetning til en peisovn, hvor mesteparten av varmen går rett ut i rommet).

Prisene i SEK finner du samme sted: Kakelugnspannan
Hele ovnen kommer i ett stykke, og da kan du enkelt kople den til vannrør og røykrør. Flislegging og fuging skal visstnok være ganske enkelt, men jeg vurderer å få en flislegger til å gjøre det (for at det skal bli helt pent).
   #2
 48     0
Hei

Noen som har erfaring med Kakelugnspannan?

Holder på å bygge og skal ha vannbåren varme og vurderer denne svenske ovnen som varmekilde i tillegg til strøm.
Kakelugnspannan - kakelugn 650 L passiv liten.jpg - Dent
   #3
 22     0

Hei

Er det noen som har erfatring med kakkelovn, vi vurderer sterkt å kjøpe oss det, men kjenner ingen som har og er derfor spent på å høre andre sin erfaring med kakkelovn

Er den bare til pynt?

Vi tenker spesiellt på Kakelugnspannan.Har bodd i eldre leilighet i Sverige med kakelovner i stue og soverom. De gir veldig deilig varme(hele kakelovnene blir varm) og holder på varmen i opp til et døgn etter den har blitt fyret i.
   #4
 144     0

Hei

Noen som har erfaring med Kakelugnspannan?Som nevnt over, holder jeg på å installere en passivhus-utgave. Dette fordi vannbåren gulvvarme trolig gjør det mer enn varmt nok i stua, og da vil jeg ha minst mulig strålingsvarme fra ovnen. 3KW er trolig mer enn nok. Resten av varmen (ca 15 kw) går til vannet i ovnen (ca 400liter) som sirkulerer til dobbeltmantlet bereder i kjelleren.

Senere kopler jeg til solfangerne.

Har mao. valgt energipaketet fra Kakelugnspannan men byttet ut vanlig ovn med passivhusvarianten.

Det er forhåpentligvis bare 1-2 uker til jeg kan begynne å fyre i ovnen, så da skal jeg gi ny rapport.
   #6
 144     0
Hei, kakelugnspannan fungerer svært bra!

Jeg fyrer med ved to ganger om dagen, ca en time om morgenen og fire timer på kvelden. Det holder til å varme opp vannet i ovnen og i dobbeltmantlet 500l bereder i kjeller.

Rekkehuset er fra 1960 og er ikke godt isolert. Jeg har ikke hatt det så mye kaldere enn minus 5 grader ennå, så jeg vet ikke helt om det er varme nok fra ovn og gulvvarme når det blir kaldere. Trolig må jeg bare øke turtemp i gulvvarmen for å holde behagelig temperatur i stue, bad og kjøkken.

Jeg burde kanskje valgt en helt vanlig panna med 6,5 kw strålingsvarme, og ikke en passivhusutgave med 3 kw. Da ville det sikkert blitt varmt nok selv med -15 grader ute. Men på den annen side ville det gjort det vanskelig å basere seg på fyring for forbruksvann og husvarme på høst og vår. Det ville vel blitt altfor varmt på stua.

Så jeg er fornøyd med løsningen!
   #7
 26     Akershus     0
Kakkelovner er absolutt ikke bare til pynt ;D
Det er noen av de mest varmeeffektive ovnene på markedet. Mulig jeg juger,men jeg syns å ha lest 87%... Man trenger kun å fyre 2 ggr pr dag, og det sies at etter 2 timers fyring holder den seg varm i 24 timer. Lenge leve kakkelovnene Grin

   #8
 3,997     Oppland     0
Synes prisen er litt stiv, og så faller ikke designet helt i min smak.

Jeg kommer sannsynligvis til å montere en termostufa ovn og ekstern akkumulatortank på 1500L og solfanger på taket.
Totalt vil det koste ca det samme som en kakkelovn, men design som passer meg bedre, samt gratis energi fra solfangere.
   #9
 48     0
Har nå brukt kakelovnspannen gjenom vinteren, og er kjempefornøyde. Holder 200m2 gulv gode og varme.


Kakelugnspannan: Erfaring med kjøp, bruk og vedlikehold - kak.jpg - Dent
   #10
 152     0
Har fått en skikkelig vinter å teste på da  ;D
Hvordan fyrer du .. 2 oppfyringer pr. dag eller må du fyre mer når det er skikkelig kaldt ?
Holder du både oppvarming og varmtvann uten annen varme enn kakkelovnen ?

Nysgjerrig siden jeg tenker litt på en sånn løsnign selv, evt. i kombinasjon med VP.