#21
 3 412     Akershus     0
For å forske litt på om det er ovnen eller vegg/brannmur bak som lukter når varmen stiger kunne det være en ide å sette inn en plate mellom, bare for eksperimentets skyld.  Platen vil da virke som et varmeskjold.  Hvis lukten da blir borte, kom lukten sannsynligvis fra vegg/brannmur.  En blikkenslager vil sikkert kunne selge/låne deg en tynn metallplate for en billig penge. 
Signatur

   #22
 10     Østlandet     1
Jeg kan bidra med vår erfaring med innkjøring av ovn. Som manualen til ovnen vår forklarte så ble man ikke kvitt lukten før ovnen hadde vært i drift kontinuerlig i mange timer, tror det var minst ti timer sammenhengende bruk med grei varme, det skulle ikke være max varme heller. Stod bra forklart i manualen.

Det lugtet høgg og brent hoppetau o.s.v mens vi fyrte de første par tre gangene, det var langt bedre allerede etter andre gangen og etter tredje har det vært luktfritt.

Kan det være en ide å holde ovnen varm over litt tid for dere også? Jeg ser utfordringen med å oppholde seg i huset samtidig. Vi gjorde øvelsen i september.

   #23
 372     Hordaland     0
Du har elementpipe skriver du...  Om påkobling er utført med utetthet/feil kan røyk/varme finne vei i mellomskiktet i pipa som ofte er isolert med brannhemmende isolasjon. Og den isolasjonen kan være ille. Endel er i dag ventilert, men vet ikke hvilken type du har?  Havnet på sykehus etter en episode med brannhemmende lakk, så det kan være noe svineri å puste i. 


Få en feier eller flink installatør til å kontrollere at røykrøret er korrekt montertinn i pipa.

Det bare slo meg. Siden problemet fortsatte etter utskifting av ovnen...
Signatur
   #24
 745     Sponvika     0
Det blir nevnt søt/emmen lukt, sikker på at det ikke er noe firbeint i pipa/ovnen ?
HSt
   #26
 27 640     Lillestrøm kommune     0
Jeg vet at f.eks. våt Glava kan lukte skrekkelig og jeg ser at noen lurer på om det er lekkasje i pipeinnføringen og at lekkasje kan gi lukt. Men, er det mulig at isolasjonen i pipa er våt og at fukt og lukt kryper ut av pipa når den varmes opp.  (fukt kan komme inn  hvis det f.eks. er feil med avdekkingen på topp av pipe) ?
  (trådstarter)
   #27
 391     Akershus     0
Godt poeng.

Da vi kjøpte for 7 år siden så var det notert i takst at det hadde vært en tidligere lekkasje i/ved pipe, og at nytt beslag og pipehatt(?) ble montert.

Da vi byttet ovn i fjor tok jeg en sjekk av stussen som er satt inn i pipa. Jeg husker jeg noterte meg at den var veldig løs, og mer eller mindre hang mer fast i røykrøret fra ovnen, enn det den hang fast i pipa. Her er det god trekk, og huset er ikke spesielt tett, så jeg har tatt det for god fisk at røyk blir "sugd" opp i pipa.

Skal høre med han som monterte denne om han vil ta en sjekk.

Om vi fyrer hardt noen dager så gir lukta seg. Det kan jo være at det bare er støv som legger seg oppå steinplatene inni ovnen. Det er en real støvfelle.