370    9    1  

Lage egen kappe rundt røykrør?

 197     Bærum     0
Usikker på om jeg har stilt spørsmålet før, men here goes:

I avdeling for reodor-løsninger...

Er det noen som har laget egen vannkappe med kobberkveil rundt røykrør? Jeg har en gulvstående Scan med standard røykrør som går ca 1,2m opp og vinkelrett inn i pipeløp. I etasjen rett under denne har jeg et eldre ventilasjonsanlegg av typen Klimanette 600. Det er derfor fristende å koble på en radiatorenhet i tilluftsdelen her, sette på en sirkulasjonspumpe og kveile kobberrør rundt røykrøret på utvendig side, og evt mantle dette med stålkappe rundt etterpå, for å "flytte varmen" til et sted som lettere sprer den rundt til alle rom. 

(Jaja, selvfølgelig kan jeg kjøpe en ovn med vannkappe etc, men det er jo helt umulig å regne hjem når jeg har en fungerende ovn fra før av, derav DIY-forslaget.)
Signatur

   #1
 2 686     Vestlandet     1
Det er et produkt som kalles kråkelurer'n, som er en slik spiral - hvis jeg husker rett. Pass på at røykgass temperaturen ikke blir for lav ut av pipa, slik at vann kondenserer og det dannes syrer mm.
HSt
   #2
 26 545     Lillestrøm kommune     0
Det var en tråd med en komersiell løsning som lignet på dette for en kort tid tilbake. Samnenlignet med Frodes vedovn med vannkappe fikk han tilsynelatende veldig lite varme til vann
  (trådstarter)
   #3
 197     Bærum     0
Ja, jeg tror ikke jeg på noen måte klarer å "matche" en fullgod vannkappe, men inntil videre så er de ovnene som er tilgjengelig på det norske markedet så hinsides priset at det er uaktuelt å bytte den ellers fullt fungerende/rentbrennende ovnen som jeg har.

I Tyskland finnes det visstnok et betydelig bedre utvalg på rentbrennende ovner med vannkappe, men jeg har ikke gjort inngående undersøkelser, og så er jo spørsmålet trygghet og installasjonsvillige folk i Norge...
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 197     Bærum     0
Ja, det var en interessant tråd, det er jo i prinsippet den løsningen jeg ser for meg, men kanskje strekke kobberkveilen et stykke lenger opp langs røykrøret for å få ut mer effekt.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 197     Bærum     0
Den var snedig!
Signatur

TSt
   #9
 7 703     0
En får opp total effektiviteten på ovnen på denne måten men som andre skriver så blir fordeling mellom luft og vann dårlig så det er ikke all verden en får ut til vann.