34 818    27    13  

Lekkasje rundt pipe

 546     Stavanger     7
Stormen står på fra sør og det høljer ned her i Stavanger.
Her satt jeg og koste meg i sofaen med PCen, helt frem til dryppelydene begynte fra peishjørnet.....

Nå drypper det fra flere steder rundt pipa, og det var vel strengt tatt ikke sjokkerende. Pipa står i hjørnet av huset, og jeg kommer til områdene hvor den går igjennom taket i stua, opp til kaldloftet, før den fortsetter opp gjennom yttertaket.

Jeg tror det renner noe inn gjennom blytettingen som ligger over taksteinen, men vet ikke dette enda.

Frykter også at pussen over lecasteinen ute over tak trekker vann som en svamp.

Hele taket skal tas om et år eller to, så noen store inngrep er jeg ikke så lysten på.

Kan jeg: sette pussen inn med noe for å hindre vanninntregning, og isåfall kan det gjøres mens pipa er våt?
Kan jeg: kjøpe noen tuber sikafleks i morgen for så å fylle å mellom blyet som sitter mot pussen og som går ned til steinen, og tette etter beste evne?

   #1
 301     sørum     0
Hei.

Ville tatt en presening rundt pipa og bindt den fast med tau til du kan få noen til og se på det.Blikkenslager.
Greit og stoppe lek med engang.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 546     Stavanger     0
Er litt beymret i forhold til å dra opp en presenning der oppe nå. Det blåser betydelig, og jeg frykter vindfanget den kan få. Nå har regnet gitt seg litt, og dryppinga avtar, så jeg drar opp på loftet i morgen for å ta ut isolasjoen slik at det får tørket litt.
CSI
   #3
 583     Hordaland     0
Ikke gør noe nå - bedre med litt vann end at du blir neste dødsoffer. Når vinnen løyet kan du bukke ned blytettningen og koste et par strøk med Heidi Hvitt (eller annen farge). Den er vanntett men diffusionsåpen - og det holder fint til du skal ta det endeligt. Når du likevel er oppe så sjekk ikke noen tagstein er knuste eller har løftet sig i stormen.
  (trådstarter)
   #4
 546     Stavanger     1
Nå har jeg endelig kommet til en konklusjon rundt pipestyret.

Jeg har mellom regnbygene her i Stavanger kommet meg opp på taket for å avdekke området rundt pipa. Jeg trodde at taket var dekket med asfaltpapp, men det viser seg å kun være plater av huntonitt eller liknende med takstein over. Huset ble bygget i 78, en skikkelig bedriten løsning her på vestlandet hvor det regner horisontalt.
Likevel, ser det ikke ut til at det er problemet mitt. Det er pussen utpå Lecapipa som trekker vann, mengder med vann faktisk. Dette vannet trekker nedover, helt til det kommer til oppvarmet rom, hvorpå det trekker ut. Pipa er tørr rett over etasjeskillet . Antar det er en form for kapilærsug som jobber her.

Så målet mitt er nå å få behandlet pussen slik at den ikke trekker så mye vann.

Jeg har hatt en runde med Herdins natrium silikat. Dette forbedret vanninntrengingen mye, men helt kvitt den er jeg ikke. Jeg håper noe av årsaken var at det regnet noe inn i granskauen da jeg la dette på, og en god del av dette kan ha regnet bort. Ulempen med natriumsilikat, er at det må være minimum 5 grader ute for å legge dette på. Og de dagene det ikke har regnet (og jeg ikke har vært på jobb), så har det vært kaldt. Så jeg venter enda på en ny anledning til å komme meg opp på taket for å sausen inn pipa.
   #5
 301     sørum     0
Få hele pipa beslått.Heldekkende pipe hatt.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 546     Stavanger     0
Det er nok den løsningen jeg skulle gått for, om det ikke hadde vært for at hele taket skal tas om 1-2 år.

   #8
 765     Østfold     0
Pipehatten kan jo bare taes av og monteres igjen på det nye taket når det er lagt. Det festes ikke i pipa på noe vis.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 546     Stavanger     0
Jo, men endringen inkluderer konvertering til takterrasse, og dertil forhøyning av pipa. Da blir det straks litt upraktisk med pipehatt Smile
   #10
 5 189     Østlandet     1


Få hele pipa beslått.Heldekkende pipe hatt.

Jeg fikk nettopp gjort dette over min lekkende pipe. Heldekkende beslag montert for 12000 kr inkl. moms.
Da syns jeg du har betalt mer enn nødvendig. Blikket koster max 500 og tilpassingen tar 3-4 timer. Tipper han blikk-smeden lo hele veien til banken den dagen.

Forøvrig er jeg enig i at blikkbeslag er beste løsning, spesielt på den kanten av landet, hvor det regner vannrett ofte..
Signatur